Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 22 juni 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Beleggers willen dat AFM rol KPMG bij Imtech kritisch bekijkt
De VEB vraagt de AFM kritisch te kijken naar de werkzaamheden van KPMG en accountant Thunnissen bij Imtech en zo nodig handhavend op te treden. Zij keurden de jaarrekening over 2014 goed, vijf maanden voor het faillissement van Imtech. De accountant dient bij zijn continuïteitsoordeel een periode van minimaal 12 maanden in de toekomst in acht […]
Lees meer
 
 
Tuchtklacht tegen hervormer Saasen en BDO-collega’s
Pieter-Paul Saasen legt tijdelijk zijn lidmaatschap neer van de NBA Stuurgroep Publiek Belang en tevens als hoofd van de controlepraktijk bij BDO. Aanleiding is een tuchtklacht die tegen hem en twee andere BDO-accountants is ingediend door het Openbaar Ministerie.
Lees meer
 
De elektronische handtekening: alles wat je moet weten Advertorial

De accountancy digitaliseert. Het is een feit waar we niet omheen kunnen. Deze digitalisering levert voordelen op als tijdwinst, kostenbesparing en gebruikersvriendelijkheid. Maar er ontstaan ook vragen. Hoe zit het namelijk met ‘ouderwetse’ offline acties als het zetten van een handtekening? Met ons whitepaper De Elektronische Handtekening beantwoorden we deze en al je andere vragen.
Download nu! =>

 
Uitfasering PEB: Wiebes rekent op accountants en fiscalisten
Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën verwacht van accountants en fiscalisten dat zij DGA’s onder hun klanten bijpraten over de uitfasering van het Pensioen in eigen Beheer (PEB).
Lees meer
 
 
Geen eed afgelegd: tuchtklacht dichtbij voor 83 leden NBA
83 van de 19.700 accountants die de beroepseed hadden moeten afleggen hebben dat nog niet gedaan. De NBA heeft bij die leden de indiening van een tuchtklacht aangekondigd.
Lees meer
 
AV-dag 2017: uw jaarlijkse accountancy update Advertorial

#Hoedanprecies. Uw vak verandert. Hoe gaat uw kantoor daar mee om? Digitalisering, vaktechniek, fiscaliteit, kantoormanagement, business kansen, robotic accounting. Het complete overzicht op 26 september a.s. in Spant te Bussum. Boek nu uw ticket en maak gebruik van de vroegboekkorting. Betaal slechts € 245,- excl. btw. PE: 6 NBA uren, RB en NOAB punten in aanvraag.

 
Afschaffen doorsneesystematiek kost pensioendeelnemers €60 miljard
Het afschaffen van de zogeheten doorsneepremie kost huidige pensioendeelnemers €60 miljard. Dat is minder dan eerder gedacht, blijkt uit nieuwe berekeningen van het Centraal Planbureau (CPB). Oorzaak is de lage rentestand. 
Lees meer
 
 
Jong RB: belastingstelsel moet op de schop
Het Nederlandse belastingstelsel is volgens jonge fiscalisten te ingewikkeld en moet volgens hen grondig op de schop. Het huidige stelsel krijgt van hen een onvoldoende. 
Lees meer
 
 
NOB heeft bezwaren tegen voorgenomen uitbreiding BTW-herzieningsregels
De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) is niet tevreden over het voorstel ‘Uitbreiding BTW-herzieningsregels voor kostbare diensten’. Dat laat de orde weten als reactie op een internetconsultatie.
Lees meer
 
 
MKB minder gecontroleerd door fiscus dan aangekondigd
Door personeelsgebrek heeft de Belastingdienst de afgelopen vier jaar bijna €1 miljard minder opgehaald aan belastingcorrecties dan was voorzien. Bij het midden- en kleinbedrijf is in 2016 minder gecontroleerd dan voorheen, terwijl de fiscus jaarlijks vijfduizend boekenonderzoeken méér wilde doen.
Lees meer
 
Administratiekantoor versus accountantskantoor – een fundamentele keuze Contentpartner
Kan of mag je als accountantskantoor ook een administratiekantoor aanhouden? SRA is van mening dat dit enkel mogelijk is indien aan de spelregels wordt voldaan. Deze spelregels zijn met inwerkingtreding van de NVKS verduidelijkt.
 
Mkb controledag 2017 Opleiding
Voor niet-oob-accountantsorganisaties *nieuw* Als mkb accountant heeft u het druk; druk met uw klanten en druk met uw eigen organisatie en kwaliteitsbeleid. Hoe blijft u voldoen aan de eisen van (nieuwe) standaarden en wetgeving en hoe vertaalt u deze naar uw eigen mkb praktijk? Welke maatregelen past u op welke wijze toe? Tijdens dit seminar […]
 
Klantmanager/ Gevorderd assistent accountant Vacature
Heb je een afgeronde MBO/HBO-opleiding en enige jaren ervaring in de MKB-praktijk en zoek je een werkomgeving waar je jouw inbreng kwijt kunt en je eigen klantenportefeuille beheert? Wat kenmerkt Cramer? CRAMER Accountants is een succesvol kantoor met 10-12 medewerkers in centrum van Haarlem. Hoog in ons vaandel staan dienstbaarheid aan de klant en aan […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn