Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 4 januari 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Beleggingsresultaten vastgoedfonds niet voldoende toegelicht: waarschuwing
Een RA die de jaarrekeningen van een beleggingsfonds controleerde, had moeten zorgen voor meer inzicht in de beleggingsresultaten, oordeelt de Accountantskamer. Die legt de RA een waarschuwing op.
Lees verder »
Verkeerd fiscaal advies kost maatschap ruim zes ton schadevergoeding
Twee fiscaal adviseurs die samen in een maatschap werkten, zijn hoofdelijk veroordeeld tot een schadevergoeding van meer dan € 600.000. Ze adviseerden een onroerendgoedbedrijf over het onderbrengen van vastgoed in aparte dochterbedrijven om belasting te vermijden, maar dat liep verkeerd af. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij weten wat de belangrijkste punten van het btw-compensatiefonds zijn?

Laat je op 18 januari bijpraten door Joep Swinkels. Hij vertelt je wat het btw-compensatiefonds is en hoe het werkt. Welke btw je kunt compenseren en welke uitsluitingsgronden er zijn. Daarnaast geeft hij je een overzicht van de belangrijkste uitspraken en de aandachtspunten die spelen bij de gemeentelijke praktijk.

Lees verder »
Peter Hofwegen nieuwe bestuursvoorzitter bij Van Oers
Op 1 januari heeft Martin van Dijke na acht jaar het bestuursvoorzitterschap van Van Oers overgedragen aan Peter Hofwegen.
Lees verder »
Fiscalist Van Rij mag zich over hervorming box 3 gaan buigen
Het ministerie van Financiën krijgt in de nieuwe kabinetsperiode in elk geval één vakspecialist aan het roer: voormalig EY-partner en ex-NOB-voorzitter Marnix van Rij wordt staatssecretaris van Fiscaliteit en Belastingdienst.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Huwelijksvermogensrecht van A tot Z in één dag uitgelegd

Het huwelijksvermogensrecht van A tot Z in één dag uitgelegd. Bernard Schols legt op 7 februari het Huwelijksvermogensrecht van A tot Z op praktische wijze uit en geeft antwoord op al je vragen. Hij bespreekt naast het nieuwe huwelijksvermogensrecht ook de actuele ontwikkelingen in het traditionele huwelijksvermogensrecht. Vernieuwen, opfrissen en actualiseren van je kennis in één dag.

Lees verder »
Crowdfunding met 80 procent toegenomen in 2021
Crowdfunding heeft het afgelopen jaar een explosieve groei doorgemaakt, meldt De Breed & Partners aan de hand van de Crowdfunding Top 100. In totaal hebben crowdfundingprojecten in 2021 € 166,3 miljoen aan financiering opgehaald. Dat is 80% meer dan in 2020. Dat jaar bleef de teller steken op € 92,1 miljoen.
Lees verder »
Weer run verwacht op subsidiepot elektrische auto
Sinds maandagochtend negen uur kan weer subsidie worden aangevraagd voor de aanschaf van een nieuwe of tweedehands elektrische auto. De kans is groot dat de subsidiepot net als vorig jaar in sneltreinvaart leegraakt.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
‘Het is onze ambitie om het grootste kantoor van Amsterdam te worden’

We gingen in gesprek met Dennis Ketelaars, partner en belastingadviseur bij Financieel Dienstverlener NAHV. Hoe kijkt hij terug op 2021? En met welke thema’s gaat het kantoor in 2022 aan de slag? Je leest het hier.

Lees verder »
Fiscaal voordeel voor investering in waterstof
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft de Energielijst voor duurzame energie-investeringen met fiscaal voordeel geactualiseerd. Belangrijkste verandering is een fiscale aftrekmogelijkheid voor investeringen in waterstof.
Lees verder »
Visma | Raet: minimale vooruitgang voor werknemers in 2022
Werknemers gaan er volgens HR- en payrolldienstverlener Visma | Raet dit jaar netto minimaal op vooruit. ‘Bij een gelijkblijvend brutosalaris is er – afhankelijk van de sector – een maximale stijging van 0,69 procent in het nettosalaris te zien.’
Lees verder »
OOK INTERESSANT
TVL vierde kwartaal levert meer aanvragen op
HET JAAR VAN (28) Antoinette Dijkhuizen: ‘We overleven alleen met voldoende aanpassingsvermogen’
OPLEIDINGEN
Online cursus loonheffingen en thuiswerken 2.0
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
8 februari 2022
Webinar: De valkuilen van de NOW + toolkit derdenverklaring
Fiscount
10 februari 2022
Post HBO AA Accountancy – MKB
Markus Verbeek Praehep
15 januari 2022
VACATURES
Financial Controller
ENTRPNR
Harderwijk
Accountmanager Accountant AGRO
acconavm
Drachten
Klantmanager
Finance Plus
Reeuwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN