Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 6 oktober 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Koolmees publiceert beleidsregel vaststelling NOW
Minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft de beleidsregel ten behoeve van de vaststelling van de NOW-subsidie gepubliceerd in de Staatscourant.
Lees verder »
EY en PwC beboeten twaalf medewerkers voor overtreden onafhankelijkheidsregels
PwC en EY hebben medewerkers beboet voor het schenden van de onafhankelijkheidsregels rond beleggingen. De boetes lopen op tot enkele duizenden euro’s per persoon. Bij EY kregen twee partners een boete.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Accountancy Tour Webinars

De coronacrisis zorgt voor uitdagingen voor je kantoor en klanten. Hoe organiseer je je kernprocessen zo efficiënt mogelijk en voorzie je je klanten van goed advies? Unit4 Bedrijfssoftware geeft tijdens de Accountancy Tour Webinars handreikingen via experts, interactieve discussies en demo’s van onze verrassend slimme cloudsoftware.

Lees verder »
Deloitte trekt na kritiek ‘volmaakt krankzinnig’ klimaatrapport in
Deloitte heeft een Tsjechisch rapport over klimaatverandering teruggetrokken na kritiek van wetenschappers. Het rapport stelde dat zeker 70 landen zouden profiteren van de opwarming van de aarde.
Lees verder »
‘Overheid moet geld vrijmaken voor controle op NOW-fraude’
Het kabinet moet geld beschikbaar stellen om beter te kunnen controleren of bedrijven hebben gefraudeerd bij het aanvragen van subsidie op grond van de NOW, betoogt hoogleraar Marcel Pheijffer.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Firm24 introduceert online tool ondersteuning accountants in notarieel- en ondernemingsrecht

Firm24 Premium is HET platform voor adviseurs die een BV willen oprichten voor ondernemers. Of het nu gaat om een simpele BV oprichting, complexe structuur of opheffing. Met een Premium account heb je altijd een vast aanspreekpunt, rechtstreeks contact met de notaris en kun je leads ontvangen. Al meer dan 150 adviseurs maken gebruik van Firm24!

Lees verder »
Vijf pijlers centraal in agenda fraudewerkgroep NBA
De werkgroep Fraude van de NBA heeft vijf pijlers benoemd die centraal staan in de aanpak voor de komende drie jaar. Doel is onder meer om meer samen te werken met instanties als de FIOD en ook niet-openbare accountants meer bewust te maken van hun rol in fraudeopsporing.
Lees verder »
Coronacrisis leidt nog niet tot ontslaggolf
Het vertrouwen van ondernemers in het eigen voorbestaan is in het derde kwartaal groter geworden, meldt het CBS. Bovendien blijkt dat de coronacrisis tot september nog bij relatief weinig bedrijven heeft geleid tot het ontslaan van vast personeel.
Lees verder »
Crowe Foederer: pas op de plaats in 2020
Crowe Foederer verwacht dit jaar een omzet die gelijk is aan die van 2019, toen de inkomsten met 11% stegen tot € 50,5 miljoen. Daarmee is het geen verloren jaar, aldus de nummer 16 van de Nederlandse accountancybranche. ‘Op andere terreinen zien we volop groei.’
Lees verder »
Overgangsregeling voor overstap op schone bestelbus
Het kabinet gaat bedrijven met subsidies en fiscale voordelen stimuleren om over te stappen op vrachtwagens en bestelbussen zonder uitstoot. Staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) heeft daar met partijen uit onder andere de transportsector, ondernemersverenigingen en gemeenten een akkoord over bereikt.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe kies je de beste software voor jouw kantoor?

De R is weer in de maand en traditiegetrouw krijg ik dan weer vragen van accountants over de beste softwareoplossing voor hun probleem. Het antwoord is in de meeste gevallen niet zo eenvoudig, waardoor menig accountant na een telefoontje ophangt – met meer vragen dan antwoorden. Dat is ook niet verwonderlijk, gezien het complex van […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
NOB bepleit lager box 2-tarief en voorziet hogere schulden voor starters woningmarkt
‘FIU doet weinig met meldingen ongebruikelijke transacties’
Moederbedrijf verzekeraars overhoop met voormalige huisaccountant over fiscaal advies
‘Tabaksfabrikant leidde fiscus doelbewust om de tuin, Big Four-kantoor hielp’
OPLEIDINGEN
De NOW Verantwoord – Samenstellen
NBA Opleidingen
7 oktober 2020
Masterclass Dossieropbouw en ontslag
The Legal Company
5 november 2020
Accountancy Tour webinar 4: Hoe gebruik je Fiscaal Gemak optimaal?​
Unit4 Bedrijfssoftware
13 oktober 2020
VACATURES
Relatiebeheerder
Rikst
Groningen
(gevorderd) Assistent accountant
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN