Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 17 mei 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Mislukt WHOA-akkoord ging vooraf aan faillissement D-reizen
De familie Van den Broek van supermarkt Dirk heeft eind vorig jaar geweigerd om in te stemmen met een akkoord dat via de toen bijna ingevoerde Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) was vormgegeven. Daarmee had reisorganisatie D-reizen van een faillissement gered moeten worden.
Lees verder »
Belgische accountants en belastingadviseurs vrezen voor veiligheid door nieuwe ‘klikplicht’ UBO-register
Nieuwe antiwitwasregelgeving in België verplicht accountants en belastingadviseurs om onregelmatigheden in het UBO-register te melden. Accountants bij onze zuiderburen vrezen echter voor hun veiligheid, omdat meldingen niet anoniem gedaan kunnen worden. Daardoor zouden klanten gemakkelijk te weten kunnen komen wie de onjuistheden in het UBO-register heeft aangegeven.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Aansluiten bij Fiscount: doen!

Een cliënt stelt je een vraag waarop je het antwoord schuldig moet blijven. Je hebt daarvoor onvoldoende kennis in huis. Toch ben je slechts een telefoontje, mailtje of muisklik verwijderd van het antwoord. Hoe? Sluit je aan bij Fiscount, dan wordt dat realiteit. We hebben veel specialismen en vaardigheden in huis, waarvan jij gebruik kunt maken.

Lees verder »
Fiscus mag na cashaankoop auto niet zomaar belastbaar inkomen aannemen
De Belastingdienst is door de rechtbank Zeeland-West-Brabant teruggefloten over twee aanslagen IB/PVV die waren opgelegd aan een man die geen belastbaar inkomen had opgegeven, maar wel €54.000 cash bleek te hebben afgetikt voor de aanschaf van een auto.
Lees verder »
Nieuwe overname door Visma, dit keer in zorgmarkt
Visma neemt specialist in informatietechnologie voor de zorg Ecare over, meldt het softwarebedrijf. Met de strategische overname zet Visma nu ook concrete stappen in het primaire zorgproces en creëert daarmee naar eigen zeggen een unieke positie in de Nederlandse zorgmarkt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe houd jij je kennis up-to-date van actuele fiscale ontwikkelingen bij gemeenten?

Laat je op 16 maart in 2 uur online bijpraten door Joep Swinkels. Naast een theoretische toelichting krijg je een goede werkinstructie en vertaling naar de dagelijkse praktijk. Met veel ruimte voor je eigen vragen en casussen. Ook na afloop van de cursus kun je je vragen voorleggen aan Joep (hij bespreekt deze kosteloos).

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 1 – Tijdig doorgeven werkelijke omzet TVL juni-september 2020
Heb je klanten die in de periode 1 juni tot en met 30 september 2020 TVL hebben ontvangen? Attendeer hen er dan op dat zij…
Lees verder »
Nieuwe keuzemogelijkheden bij aanvullend pensioen
Welke keuzemogelijkheden bij een aanvullend pensioen kunnen op termijn worden toegevoegd, naast het bedrag ineens op de pensioendatum?
Lees verder »
Accountantskantoor hield onvoldoende rekening met verschillende belangen bij ruziënde ondernemersfamilie
Een accountantskantoor is flink in de problemen geraakt vanwege de rol van het kantoor bij de bedrijfsopvolging bij een tankstation in Enschede. Het kantoor stond zowel de ouders als hun zoon bij tijdens het proces van uittreding van de ouders, terwijl er volgens de rechtbank Overijssel evident sprake was van een tegenstrijdig belang.
Lees verder »
ICT & Kantoor 2021
Succesvol veranderen: van MOET naar MOED

Veranderingen zijn altijd ingewikkeld en telkens staan we weer voor nieuwe veranderingen. Je hebt net een nieuw softwarepakket doorgevoerd, het heeft veel geld, tijd en inspanning gekost en de volgende verandering dient zich alweer aan. Dat is best pittig en uitdagend. Wendy Bent, executive coach bij Fiscount, vraagt zich af: hoe ga jij daarmee om?

Lees verder »
Kabinet komt mogelijk met aanpassing referentiesystematiek TVL
Als oplossing voor de knelpunten in de referentiesystematiek van de TVL-regeling gaat mogelijk aan álle ondernemers die gebruik willen maken van TVL Q2 2021 de mogelijkheid worden gegeven om voor de referentieperiode te kiezen tussen Q2 2019 en Q3 2020. Dat schrijft staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat in een Kamerbrief over de referentiesystematiek […]
Lees verder »
Lijfrenteperikelen bij inbreng onderneming, een kleine opfrisser
De Hoge Raad heeft recent bevestigd dat het zogenaamde ‘kasrondje’ bij het bedingen van een lijfrente in het kader van de inbreng van een onderneming in een BV (nog steeds) niet is toegestaan. Hoewel dit toch een punt is dat al een aantal jaren duidelijk is verankerd in wetgeving en jurisprudentie blijven belastingplichtigen het proberen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Video: zo kreeg Het CijferParadijs veel meer tijd voor advies aan klanten

Mariëtte Muller startte in 2009, samen met haar compagnon, haar bedrijf Het CijferParadijs. In deze tijd vonden ondernemers hun boekhouding vooral saai, gaven het meeste uit handen omdat ze er zo min mogelijk mee te maken wilden hebben. Inmiddels denken haar klanten hier anders over.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
‘Het draait als een tierelier’

De overgang naar digitaal werken ging bij Kantoor van de Mortel soepel. ‘En dat is te danken aan de geweldige ondersteuning van RADAR360 en Visma | PinkWeb’, zegt eigenaar Peter van de Mortel. Hij bedient het grootste deel van zijn klanten met beide oplossingen en, zoals hij het zelf zegt, ‘dat draait als een tierelier!’

Lees verder »
OOK INTERESSANT
NOW-loket vijfde periode tot nu toe uitzonderlijk rustig
Lagere zorgbonus in 2021 voor alle zorgmedewerkers
Ouders ontvangen eind mei tegemoetkoming voor doorbetalen kinderopvang
Hoge Raad: storting op gezamenlijke rekening bij aangaan huwelijk is geen schenking
OPLEIDINGEN
KING CONNECTED – Hét online event voor ambitieuze accountants en ondernemers
King Software
18 mei 2021
Webinar: Het positieve effect van automatiseren
Yuki
27 mei 2021
Groep en consolidatie
Fiscount
9 juni 2021
VACATURES
Relatiebeheerder BonsenReuling Doetinchem
BonsenReuling
Doetinchem
Vestigingsleider Enschede, gedreven en betrokken manager
Hendriksen Accountants en Adviseurs
Enschede
Accountant, Amstelveen
Stolwijk Registeraccountants en Belastingadviseurs
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN