View this email in your browser

Tegendraads Leesvoer uit andere media

Niet in de mainstream media, oordeel zelf waarom. Gaan vijf geradicaliseerde Belgen, deelnemers aan de genocide in Gaza, vervolgd worden? De oorlog in Oekraïne voor grondstoffen, niet voor democratie volgens Republikeins senator Lindsay Graham. Familieleden Israëlische gijzelaars in Gaza zien het somber in voor hun veiligheid na 'succesvolle' bevrijding van vier van hen en Frans president Macron brengt wereld stap dichter bij kernoorlog...

Première en Belgique : cinq soldats belgo-israéliens poursuivis en justice

Na gelijkaardige klachten in Frankrijk en Nederland legt nu ook de Belgische 30-maart-beweging klacht neer tegen 5 Belgen met dubbele Israëlische nationaliteit voor hun deelname aan de genocide in Gaza. Zij vervoegen de rechtszaak van Palestijnse Belgen, die vertegenwoordigd worden door advocaat Jan Fermon, die reeds eerder slachtoffers heeft verdedigd van de genocide in Rwanda en van VS-oorlogsmisdaden in Irak – een reportage van het programma Télé Palestine van de onderzoekssite investigaction.net.

'Netanyahu Betrayed Us': Hostage's Nephew Tells Mehdi He Wants A Ceasefire

De ‘succesvolle’ bevrijding van vier Israëlische gijzelaars zaterdag 8 juni die 273 Palestijnen dood achterliet heeft de families van de overblijvende 104 gijzelaars niet gerustgesteld. Integendeel, zij zien er een zoveelste bewijs in dat die bevrijding géén prioriteit is voor de regering van Benjamin Netanyahu. Een Israëli wiens oom nog steeds gegijzeld wordt door Hamas gelooft in gesprek met Mehdi Hassan dat deze actie de kansen op een onderhandelde vrijlating zeer klein maakt.

US senator says Ukraine is 'gold mine' with $12 trillion of minerals West 'can't afford to lose'

Af en toe valt een VS-politicus op door zijn eerlijke taal over de redenen achter de oorlog in Oekraïne. Republikeins senator Lindsey Graham verklaarde recent dat Westerse bedrijven de 12.000 miljard dollar natuurlijke hulpbronnen in Oekraïne moeten vastkrijgen (net als alle olie van Venezuela) en dat de VS-steun aan de oorlog in Oekraïne niets vandoen heeft met ‘democratie’.

Macron Says France Working To ‘Finalize’ Plan To Send Troops to Ukraine

Op 7 juni heeft Frans president Macron verklaard dat er een akkoord zou zijn tussen de NAVO-lidstaten om eigen militairen naar Oekraïne te sturen voor het trainen van Oekraiense soldaten. Hoewel dit slechts een openlijke bevestiging is van wat in feite reeds nu gebeurt, is officialisering van deze beslissing een zoveelste provocatie die tot een totale oorlog kan leiden met de grootste kernmacht op aarde, na de beslissing van VS-president Biden om Oekraïne toe te laten VS-raketten in te zetten tegen doelwitten in Rusland.


 

Agenda


 
16 juni 202
Sociale en antifa mobilisatie
Coördinatie van antifascisten in België
Locatie: Kunstberg, Brussel
Tijd: 13u

17 juni 2024
Webinar met Vijay Prashad over Palestina en wereld die kantelt

DeWereldMorgen, Masereelfonds, Peperfabriek, Docwerkers
Locatie: Peperfabriek, Breugelstraat 31, 2018 Antwerpen en live via streaming
Tijd: 20u

24 juni 2024
Boekvoorstelling Onze Sociale Zekerheid - Jef Maes

EPO
Locatie: AC, Hoogstraat 26, 1000 Brussel
Tijd: 20u

 

Beste volgers van DeWereldMorgen.be


Ons (bijna) wekelijks Tegendraads Leesvoer kent veel bijval, reden genoeg om er mee door te gaan. Aarzel niet om ons suggesties van mogelijke interessante artikels uit andere onafhankelijke media te sturen – in alle talen. Deze kan je sturen naar redactie@dewereldmorgen.be met als onderwerp 'Tegendraads Leesvoer'.

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2024 GetBasic, All rights reserved.
Iedereen die ingeschreven is op de dagelijkse nieuwsbrief

Our mailing address is:
GetBasic
Vooruitgangstraat 333/11
Brussel 1030
Belgium

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp