Partij van de Arbeid
Nieuwsbrief

Beste ,

Op zaterdag 8 oktober komen we bij elkaar in het Orpheus Theater in Apeldoorn. Het wordt een dag vol inspiratie, met ruimte om te luisteren én je eigen mening te geven. Breng je stem uit tijdens het vergadergedeelte en kom naar de talkshow 'Niemand in de kou' met Tim 'S Jongers en Senna Maatoug. Of sluit je aan bij een gesprek over de linkse samenwerking tussen onze voorzitter, Esther-Mirjam Sent, en GroenLinks-voorzitter, Katinka Eikelboom. Natuurlijk geeft ook Attje Kuiken een speech en er is live muziek door de band 'De Zaak'.

Aarzel je om te komen, omdat je nog niemand kent? Geen zorgen, naast het centrale programma zijn er weer kleinere subsessies waar van alles te doen is. Zo organiseert de FMS een sessie 'Democratieën onder druk', kun je een politiek idee pitchen bij een jury van politici (zie meer hieronder), is er een debattraining, een workshop storytelling, en nog veel meer. Het wordt dus een leerzame en gezellige dag! Op onze website kun je het hele programma vinden. Vanaf dit weekend staat daar ook het officiële afhandelingsvoorstel. 

Ik meld me aan!

Pitch je politieke idee voor een vakjury

Heb jij een idee dat écht een verschil kan maken voor Nederland? Dan is dit je kans om het te pitchen aan een vakjury, bestaande uit verschillende politici van de PvdA. Alle ideeën zijn welkom. Van een groot plan, zoals het energieprijsplafond voor heel Nederland, tot kleinschaligere oplossingen als betere straatverlichting in achterstandswijken. Het hoeft zeker geen uitgewerkt wetsvoorstel te zijn, zo lang je het maar in 1 minuut kunt vertellen! 

Mail je idee voor maandag 3 oktober naar Luuk op lmevis@pvda.nl. En wie weet ontvang je een uitnodiging om het idee te pitchen aan Mary Fiers, Lara Wolters, en Mohammed Mohandis tijdens de ledendag op zaterdag 8 oktober. 

Mail mijn idee

Naar de straat met De Rode Draad!

Met onze enquêtes van De Rode Draad, gaan we op zoek naar oplossingen voor de vraagstukken van nu. De beste plannen bedenken we namelijk samen. Met jullie, maar ook met mensen op straat.

De Provinciale Statenverkiezingen naderen weer snel, dus er is geen beter moment om de straat op te gaan. Daarom gaan we op 15 oktober en 5 november door het hele land langs de deuren. Met een enquête vragen we mensen naar hun dromen, ideeën, en de obstakels die ze tegenkomen.

Een enquête is een goede methode om zinvolle gesprekken te starten met mensen. Zo komen we erachter wat er speelt, bouwen we relaties op, en vergroten we onze zichtbaarheid. De antwoorden verzamelen we vervolgens via de website van De Rode Draad.

Ga je met ons mee?

Op dinsdag 4 oktober om 20.00 uur leggen we het project via Zoom uit en kun je al je vragen stellen. Om alvast een beeld te krijgen, kun je ook al de canvastoolkit downloaden
 

FIFA verdient aan schending van mensenrechten

Uitgebuite Nepalese arbeidsmigranten verdienen in Qatar €55 per maand om de voorzieningen voor het WK voetbal te bouwen. Minstens 6500 arbeiders kwamen al om het leven. Dit terwijl de FIFA miljarden verdient aan het evenement. Ook de KNVB of sponsoren als Coca-Cola en McDonald's komen niet verder dan publieke statements, en wijzen vooral naar elkaar als het om de verantwoordelijkheid gaat. 

Europarlementariër Lara Wolters zet zich in voor een compensatiefonds voor slachtoffers én voor structurele veranderingen, en schreef daarover in een opiniestuk voor Trouw. 

Bekijk de bijdrage van Attje Kuiken tijdens de Politieke Beschouwingen

Premier Den Uyl zei het al in 1973: "Waar visie ontbreekt, komt het volk om." Dat wordt dit jaar opnieuw pijnlijk duidelijk. Rutte IV regeert niet, maar reágeert. 

Attje Kuiken vertelt in haar bijdrage tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen duidelijk wat er nodig is om de Nederlandse rijkdom eerlijker te verdelen.

Speech van Attje gemist? Kijk hem hier terug

Pvda ook lokaal in actie

Niet alleen landelijk maken we ons sterk voor de lagere inkomens, ook regionaal steekt de PvdA de handen uit de mouwen. Zo diende onze fractie in Drenthe woensdag een motie in om 100.000 euro extra beschikbaar te stellen voor de voedselbanken dit jaar. Die werd gesteund door de volledige coalitie in de provincie. 

En in Den Haag zijn de PvdA en GroenLinks een inzamelingsactie gestart voor houdbaar eten om de voedselbanken te ondersteunen. Wil jij ook iets doen? Start ook een actie met jouw afdeling of doneer rechtstreeks aan de voedselbanken.

relatienummer: 283574

Je ontvangt deze email omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van deze nieuwsbrief. Wil je je voorkeuren aanpassen of afmelden: Klik dan op onderstaande link.