Test: maak jij jezelf en anderen onnodig bang?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Werkt (antibacteriële) zeep echt om een virus van je handen te schrobben?

We horen in deze tijd allemaal braaf onze handen te wassen. De een doet dat netjes 20 seconden met water en zeep, de ander houdt alleen vluchtig zijn vingers onder de kraan. Maakt het wat uit?

 
 
Quest
 

Hoe werkt zo'n corona-app eigenlijk?

De overheid is druk bezig met het bedenken van een applicatie die je kan vertellen of je in de buurt bent geweest van iemand die besmet is met het coronavirus. Hoe werkt zo'n app? En hoe helpt die het coronavirus in te dammen?

 
 
Quest
 

Quest wil jouw allerbeste vraag beantwoorden

Waarom tintelt verse ananas op je tong? Waarom roepen we 'au' als we pijn hebben? Wat is de kortste afstand tot de regenboog? De afgelopen jaren heeft Quest een hoop vragen beantwoord, en daar zijn we nog lang niet op uitgekeken. Daarom zijn we op zoek naar jouw beste vraag voor onze grote vragenspecial. 

 
 
Quest
 

Vraag het aan Boy: waarom moet je je handen wassen?

Als het virus niet door je huid kan, waarom moet je dan je handen wassen? Experimenteerexpert Boy van Quest Junior geeft iedere week het antwoord op coronavragen van kinderen. Wie weet steek je er als ouder ook nog iets van op. 

 
 
Quest
 

Ben jij een 5G-wappie?

Er is veel gedoe over 5G, de nieuwe standaard voor mobiele communicatie. Er zijn zelfs zendmasten in brand gestoken en sommige mensen zien een verband tussen 5G en het coronavirus. Tijd om bij jezelf te rade te gaan. Ben jij een doorgeslagen ‘5G-wappie’ of gebruik jij je gezonde verstand op basis van de feiten?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Hoe tijdens de pestuitbraak in Londen een straatje de helft van zijn inwoners verloor

Londen, 1665. De zwarte dood teistert Engeland. Waar de ziekte vandaan komt, weet niemand. De kerkklokken luiden bijna onafgebroken en houten karren rijden af en aan over de hobbelige straatjes om lijken op te halen. En wie ziek is, wordt opgesloten in huis.