De Belastingdienst gaat vanaf 2025 opnieuw controleren of iemand wel echt zzp’er is. Oskar Barendse maakt in deze bijdrage duidelijk of je je wel of geen zorgen moet maken over de vraag of de Belastingdienst je ziet als schijnzelfstandige.

Op 6 juni haalde de Hoge Raad een streep door box 3. Dat is goed nieuws voor veel belastingbetalers, maar levert ook veel vragen op. Wij beantwoorden ze met de informatie die we nu hebben.

Heb je (spaar)geld waar je niets mee doet? Dan kan het soms voordelig zijn om je hypotheek (deels) af te lossen. Bereken of dat ook in jouw geval geld oplevert met onze vernieuwde rekentool.

Er komt een mogelijkheid om bij pensionering eenmalig 10% van het pensioenkapitaal ineens op te nemen. De ingangsdatum daarvan is echter opnieuw uitgesteld. Het wordt niet eerder dan 1 juli 2025 mogelijk om een bedrag ineens op te nemen.

Wat nou als je partner van het toneel verdwijnt? Kom je dan nog rond? In haar nieuwe column vertelt Erica Verdegaal waar je rekening mee moet houden als je gaat scheiden, als je partner met pensioen gaat of arbeidsongeschikt raakt of als je partner overlijdt.

  • De slimste tips in geldzaken
  • 10 x FA Magazine
  • 1 extra digitale zomerspecial
  • Toegang tot alle content op de website en de Adviesservice
  • Vanaf € 24,50 per jaar
Lid worden
Copyright © 2024 Alert Uitgeverij BV. 
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op onze nieuwsbrief.