ttp://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd>

Ledenvereniging
Tips over hoe je je voorbereidt op de zomertijd. Ook lees je over schermtijd bij kinderen, een podcast en muziek bij stress.
Online versie | Gegevens wijzigen
 
Ledenvereniging
 
Bereid je voor op de zomertijd
 
  Bereid je voor op de zomertijd  
  In de nacht van komende zaterdag op zondag gaat de klok een uur vooruit. De zomertijd begint! Het kan goed zijn dat dit jouw slaapritme in de war brengt. Je kunt hier gelukkig zelf wat aan doen. Ben je benieuwd wat? Met deze tips bereid je je voor op de zomertijd.    
 
Naar de tips
 
 
 
Omgaan met schermtijd kinderen
 
  Omgaan met schermtijd kinderen  
  “Nog even dit filmpje afkijken!” Is dit een herkenbare uitspraak voor jou? Kinderen zijn, in coronatijd meer dan ooit, heel afhankelijk van beeldschermen. Dat maakt het extra moeilijk om de schermtijd te beperken voor kinderen. Marieke Post, orthopedagoog bij Icare Jeugdgezondheidszorg, raadt je aan om dat wel te doen. Waarom? En hoe pak je dat aan?  
 
Lees het interview
 
 
 
Welk goed doel steun jij?
 
  Welk goed doel steun jij?  
  Een tijdje terug kregen we van een leverancier bonnen die we mogen doneren aan goede doelen. Welke organisatie verdient volgens jou een mooi bedrag? Het zijn allemaal bijzondere goede doelen, maar we kunnen er slechts twee blij maken met een bon. Je kunt kiezen uit: Bartiméus Fonds, Nationaal Ouderenfonds, Stichting Dream4Kids en Stichting Ambulance Wens.  
 
Stem!
 
 
 
Veilig op pad 
 
  Veilig op pad   
  Wat voor auto je ook rijdt, een goede verzekering is altijd belangrijk. Sluit je nu een autoverzekering af bij Univé? Dan ontvang je als lid tijdelijk een goed-zicht-pakket van KwikFit cadeau (ter waarde van € 39,95). Wees er snel bij, want de actie loopt tot en met 31 maart!    
 
Meer informatie of afspraak maken
 
 
 
Podcast ‘Over Kanker Gesproken’
 
  Podcast ‘Over Kanker Gesproken’   
  ‘Over Kanker Gesproken’ is een podcast (audio-uitzending) van Huis aan het Water over kwaliteit van leven met en na kanker. Directeur Michel Daenen spreekt met zorgverleners, experts uit het vakgebied en mensen die zelf getroffen zijn door kanker. Het begrip ‘kwaliteit van leven’ wordt elke aflevering concreet gemaakt met tips, herkenbare ervaringen en waardevolle informatie. Huis aan het Water onderstreept hiermee het belang van goede samenwerking in de zorg rondom kanker.   
 
Beluister de podcast
 
 
 
Wandel mee en win!
 
  Wandel mee en win!  
  Doe je mee met de laatste wandelopdracht van de uitdaging? Je doet daarvoor de zevende opdracht van de: maak een foto in het donker, nu het nog kan. De zomertijd komt er namelijk aan. Plaats de foto op de Stamtafel van jouw provincie. Henriët stuurde vorige week deze foto met de tekst: “De kracht van de ven; houdt hij de lucht gevangen of is het maar schijn?” Nog niet aan de wandel? Samen met provinciegenoten kun je ervoor zorgen dat jouw provincie wint. Download 'Ommetje' op je telefoon en voer de code ENPEQ in.  
 
Meer over de app en Stamtafel
 
 
 
Muziek luisteren bij stress
 
  Muziek luisteren bij stress  
  Wist je dat muziek helpt tegen stress? Goed om te weten, toch? Want juist in coronatijd voel je vaker stress en spanning. Erik Scherder en Dick Swaab van het Herseninstituut leggen in dit muzikale college (klik op de link) uit hoe dit werkt in je lichaam. We zijn benieuwd naar jouw gevoel bij muziek. Wanneer is het voor jou belangrijk?  
 
Mail de redactie
 
 
 
Agenda
 
 
Mrt
25
 
Webinar ‘Je bent niet alleen’
Mis je mensen om je heen? Voor een praatje, kopje koffie of steun? In het webinar ‘Je bent niet alleen’ legt ledenadviseur Emmy Nuberg uit hoe je de groep mensen om je heen vergroot en uit een sociaal isolement kunt komen. 
Meer info en aanmelden
 
 
 
 
 
Mrt
25
 
Inleiding in de archeologie
Klimaat en menselijke evolutie zijn veelvoorkomende onderwerpen binnen de archeologie. Wat houden ze in? Handig om te weten als je in de vroegste geschiedenis van de mens duikt. Je leert het in het tweede online college uit de reeks van vier over archeologie.
Meedoen
 
 
 
 
 
Apr
21
 
Webinar 'Levenstestament'
Wie vertegenwoordigt jou bij belangrijke zaken? Met een levenstestament bepaal jij zelf wie jouw geld beheert en wie bijvoorbeeld over jouw zorg mag beslissen. Doe mee aan het gratis webinar ‘Levenstestament’ van Regie op Dementie. 
Meer info en aanmelden
 
 
 
 
 
 
Agenda
 
Icare
 
 
 
 
 
   
 
 
Ledenvereniging
 
Ledenpanel
Over de ledenvereniging
Gegevens wijzigen
 
Heb je een vraag? Bel naar: 088 - 383 20 00
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
 
 
Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrieven van de ledenvereniging. Wil je de nieuwsbrieven van de ledenvereniging niet meer ontvangen? Dan kun je je afmelden.

De ledenvereniging werkt nauw samen met Espria en haar zorgonderdelen Icare, Evean en Zorggroep Meander.
  Heeft de informatie in deze nieuwsbrief je geholpen?  
Top Tip