Quest Mail - Elke week weer de leukste weetjes in je box.

Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier voor de online versie.

Donderdag 13 juli 2017
Je verveelt je minder snel als je een slecht geheugen hebt.

Ben jij een viespeuk?

Je ontkomt er bijna niet aan als je op het internet rondstruint: gore filmpjes van kotsende mensen, dikke cysten en exploderende puisten. Ontzettend smerig, vinden we allemaal. Toch worden die filmpjes jaarlijks miljoenen keren bekeken. Ben jij stiekem ook een smeerlap? Na de test vertellen we je waarom we zo graag naar smerige filmpjes kijken.
 





Kunnen fietsers een boete krijgen voor te hard rijden?

Die nieuwe racefiets maakt je een echte snelheidsduivel. Met een noodgang vlieg je langs rammelende bakfietsen, puffende scooters en benzineslurpende auto's. Op je scooter had je wel uitgekeken, want dan krijg je meteen een boete. Maar hoe zit dat als fietser? Wordt een te hoge fietssnelheid beloond met een boete?





Is dit kunst of een tekening?


Galerieën hangen er vol mee: abstracte kunstwerken die veel weg hebben van het geklieder van een kind. Ogenschijnlijk simpele krabbels en klodders gaan voor duizenden tot miljoenen euro’s over de toonbank. Hang daar het schilderwerk van je driejarige nichtje eens naast. Zie jij het verschil?
 





Waarom dragen vrouwen hoge hakken?

Waarom wringen vrouwen zich in pijnlijke, hooggehakte stappers? Volgens onderzoek heeft het met aantrekkelijkheid te maken. En dat kan nogal wat voordelen opleveren. Het is alleen iets minder fijn voor je voeten.
 





Hoeveel procent van de mensen is 'normaal'?

Van alle Nederlanders heeft 43 procent ooit last gehad van een psychische stoornis. En jaarlijks kampt 18 procent van de Nederlanders met een of meer psychische aandoeningen. Het lijkt alsof bijna iedereen tegenwoordig wel iets heeft. Zijn er nog wel ‘normale’ mensen?

 





Stuur je vraag in en win je gewicht in snoep!

Waarom maken we van een mug een olifant? Hoe ziet de mens er over 100.000 jaar uit? Zomaar twee vragen uit eerdere afleveringen van Quest101, de jaarlijkse special waarin we de beste vragen van het jaar beantwoorden. Heb jij een prangende vraag? Stuur hem dan nu in en wie weet win jij de hoofdprijs: je lichaamsgewicht in snoep! Dat wordt smullen.





Geef Quest Psychologie cadeau!


Jezelf verwennen is altijd leuk. Maar wist je dat een ander verwennen minstens net zo leuk is? Geef een jaarabonnement op Quest Psychologie aan iemand die je dierbaar is. Met een vette korting natuurlijk. Wie ga jij verrassen?