img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Speaker's Night: Women Deluxe Edition

Kom jij ook naar dit sprekersevent waar experts en ervaringsdeskundigen hun kennis delen met het publiek? En dit keer is het een editie voor en door vrouwen! Wil je meer weten over emotionele en financiële onafhankelijkheid? Of hoe je kunt uitstralen wie je het allerliefste bent? Dan is dit hét event voor jou! Op woensdag 15 november om 19.30 uur in de nieuwe zaal van bibliotheek Stad.
img
Lees verder
img

Schrijvers on Stage met Tommy Wieringa

Op donderdag 16 november praat interviewer Oscar Kocken met Tommy Wieringa over zijn nieuwe roman De Heilige Rita. Een prachtig en ontroerend boek over een vader en een zoon, in een nieuwe tijd, in een traditioneel grensdorp
Ook aanwezig tijdens Schrijvers on Stage: Alma Mathijsen. Naast beeldend kunstenaar is zij schrijfster. Ze vertelt over haar nieuwe roman Vergeet de Meisjes. Cas Ronkers verzorgt de muzikale omlijsting.
img
Lees verder
img

Geluk voor kinderen 3+

Een bijzondere jeugdvoorstelling over wat kinderen (en grote mensen) nu precies gelukkig maakt. Over tien rare vogels die spannende avonturen beleven. En daar telkens een beetje gelukkiger van worden. De voorstelling is gebaseerd op het wonderlijke voorleesboek Geluk voor Kinderen en de internationale bestseller Geluk. The World Book of Happiness van geluksambassadeur Leo Bormans. Op zondag 12 november om 15.00 uur in de nieuwe zaal van bibliotheek Stad.
img
Lees verder

Top drie Biblyo-artikelen

Welke blogs werden er afgelopen week het meest gelezen op Biblyo? We zetten het voor je op een rijtje! Wil jij meeschrijven op Biblyo? Dat kan! Stuur een mailtje naar communicatie@denieuwebibliotheek.nl.
1. Boekrecensie ‘Ik, robot’, geschenk van Nederland Leest van Robin Steffer
2. Robotica: een zonnige toekomst of juist het begin van het einde van de mens? van Heleen Aalpol-Klaver
3. Walk en Talk: de gratis netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden van Sandra Laigsingh
Lees verder
img

Film: Wind River

Wind River is het indrukwekkende regiedebuut van Taylor Sheridan, schrijver van de veelgeprezen films Sicario en Hell or High Water. Wind River is een atmosferische thriller die draait om de vraag wie het jonge meisje heeft vermoord dat in de openingsscène blootsvoets door de sneeuw rent. Door de onherbergzame omgeving en de boosheid van de regisseur over de omstandigheden in indianenreservaten ontstijgt Wind River op fraaie en overtuigende wijze zijn genrewortels. Op 10, 11, 14 en 15 november.
Lees verder
img

Workshop e-books downloaden

Steeds meer mensen lezen via e-reader, tablet of smartphone. Met je abonnement heb je de mogelijkheid om 7 dagen per week 24 uur per dag e-books te lenen en lezen. Deze workshop, alleen voor bibliotheekleden, legt stap-voor-stap uit hoe het lenen en downloaden van e-books precies werkt.
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden