img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Welkom … Annerie

Sinds begin juni is Annerie Brenninkmeijer werkzaam als directeur van de nieuwe bibliotheek. Met een achtergrond in marketing en innovatiemanagement wil zij voortbouwen op wat de laatste jaren op dit gebied in de bibliotheek is neergezet. Verder vernieuwen en verbinden, intern en extern, waardoor de bibliotheek steeds meer een platform voor ontmoeting en ontwikkeling in de stad wordt.
img
Lees verder
img

Onderhoud dataservers

Op zaterdag 20 en zondag 21 juni vindt er onderhoud plaats aan onze dataservers. Dit betekent:

-vanaf 15.45 uur is er in de bibliotheek geen internet en dus ook geen wifi meer.
-inloggen via de website in Mijn Menu of het raadplegen van de catalogus is niet mogelijk
-de boekenbrievenbus is buiten werking.
-De film Emma op zaterdag 20 juni om 14.00 uur is gecanceld

Vanaf maandag 22 juni 10.00 uur werkt alles weer als vanouds. Onze excuses voor eventuele overlast.
(let op: de bieb is zondag gesloten)
img
img

Co-work day #fotoshoot

Tijdens deze co-work day staat onze content collega Barbara garant voor een mooie, nieuwe en zakelijke profielfoto van goede kwaliteit. Barbara maakt van iedere deelnemer twee foto’s: een portretfoto en een foto terwijl je aan het werk bent bij ons in de bibliotheek. Haal snel een kaartje want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.
Stad, donderdag 2 juli, 9.00 – 13.00 uur
img
Lees verder

Voorlezen in bibliotheek Haven

Ook in bibliotheek Haven gaan we weer voorlezen! Omdat de bibliotheek in de ochtend nog dicht is lezen we vooralsnog voor op een ander tijdstip. Maar de voorleesboeken staan alweer te popelen om uit de kast gehaald te kunnen worden. We mogen maximaal 8 kinderen voorlezen. Dit betekent dat je voor een plekje moet reserveren. Je kunt hiervoor online een gratis kaartje halen.
Haven, vrijdag 26 juni, 13.30 uur gratis op vertoon van een toegangskaartje.
Lees verder
img

NLP workshop

Rudy Veraar (Ruvesteps) laat je kennismaken met Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Ontdek hoe je goed kunt communiceren met jezelf en anderen en meer kunt bereiken in je werk en privéleven. Meedoen? Meld je aan met een e-mail naar programmering@denieuwebibliotheek.nl en je ontvangt meer informatie.
Donderdag 24 juni, 10.00 – 11.30 uur, online
Lees verder
img

Schrijvers lezen voor

In dagelijkse voorleessessies op werkdagen lezen schrijvers, via het scherm, hun verhalen voor aan (nieuwe) lezers. Verhalen die de wereld vergroten, verhalen die steun, troost of inzicht bieden. Op deze manier kunnen schrijvers, zolang grootschalige evenementen voorlopig van de baan zijn, de lezers blijven inspireren, verrassen of kennis laten maken met hun (nieuwe) boek.
Elke werkdag van 10.00 – 10.15 uur, online
Lees verder
img

Film: Emma

Emma is een frisse nieuwe verfilming van het beroemde boek van Jane Austen over het vinden van een geschikte partner en geluk in de liefde. De film is een komische satire over klassenverschil en de uitdagingen van het volwassen worden.
Stad, vrijdag 19 juni 14.00 uur, zaterdag 20 juni 11.00, woensdag 24 juni 11.00 uur
Lees verder
img

Behind the scenes …Hellen de Meijer

''Hallo, ik ben Hellen en ik werk als educatief medewerker op de afdeling Educatie & Cultuur. Het grootste gedeelte van mijn tijd houd ik me bezig met de mogelijkheden die er zijn om de Almeerse jeugd en jongeren te inspireren om te lezen en om ze gebruik te laten maken van de vele faciliteiten die de bibliotheek biedt voor deze groep. Zoals bijvoorbeeld het filmhuis, voorstellingen en de studiefaciliteiten. Hiervoor werk ik samen met heel veel collega’s, zowel binnen de afdeling Educatie & Cultuur als daarbuiten. We werken vooral veel samen met het onderwijs, van voorschools tot en met HBO. Mijn focus ligt vooral op het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs. In de loop der jaren is het werk sterk veranderd, doordat we nu ook veel culturele projecten in ons aanbod hebben voor de scholen. En daarnaast zijn we altijd bezig met digitale ontwikkelingen. Het is een afwisselende baan waarin veel verandert, in ontwikkeling is en ik met verschillende mensen samenwerk.''
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden