ELF Voetbal nieuwsbrief van 06-07-2022
Bergwijn recordaanwinst Ajax: dit zijn de duurste transfers

Ajax heeft eindelijk beet: Steven Bergwijn komt naar Amsterdam. De club is er eindelijk uitgekomen met Tottenham Hotspur en maakt dertig miljoen euro over voor de diensten van de international. Dat maakt Bergwijn de duurste Ajax-aankoop aller tijden. Hij komt daarmee in de boeken. Welke spelers staan daar ook in?


lees verder
Even voorstellen: Bayern München-duo Vita en Andersson op weg naar de Eredivisie

Rémy Vita en Alex Timossi Andersson zijn nou niet de meest bekende spelers uit de selectie van Bayern München. Toch schopte beide talenten het tot aan het reserve-elftal van de regerend Duits kampioen. Beide spelers besluiten nu om niet langer meer te wachten en hun geluk elders te beproeven. Rémy Vita heeft getekend bij Fortuna Sittard, terwijl Andersson wordt gekeurd bij sc Heerenveen.

lees verder
Het dikke PANNA! Vakantie Doeboek is uit: tips, tricks, puzzels, quizjes en meer!

Het is (bijna) zomervakantie. De tijd van relaxen, zonnen, leuke dingen doen en veel voetballen. Natuurlijk mag het lezen van het PANNA! Zomerdoeboek daarbij niet ontbreken. Lekker op de achterbank moppen voorlezen, aan het zwembad puzzels invullen en op het veld tips opvolgen of truckjes nadoen. Op het veld? Op het zand natuurlijk, want we geven je ook tips hoe jij de koning of koningin van het strand kunt worden! Waar wacht je op!

lees verder
Transferoverzicht Eredivisie en Eerste Divisie zomer 2022 (update)

Op 1 juli is de transfermarkt weer officieel opengegaan. Twee maanden lang kunnen clubs in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie weer volop spelers kopen en verkopen. Tot nu toe is er veel gebeurd. Wat? Dat is te lezen in onderstaand overzicht dat is geüpdatet.

lees verder
ELF Voetbal 6/7 over de wortels van Oranje: de zoektocht naar de roots van onze internationals

Op het hoofdveld van de KNVB Campus in Zeist was het afgelopen maand een bijzonder en bont gezicht. Alle 24 aanwezige Oranje-internationals betraden de grasmat in de shirts van hun eerste amateurclubs. Dat sloot perfect aan op het thema van ons nieuwe nummer: de roots van Oranje. Lees in ELF Voetbal 6/7 alles over de wortels van onze internationals. De conclusie: de wortels zijn veelkleurig.

lees verder
Hoe Ajax het ambitieuze PSV alsnog kan verslaan op de transfermarkt

De transfermarkt is in volle gang. Eén Nederlandse club blinkt uit in het aantrekken van nieuwe spelers: PSV. De ene na de andere nieuweling zet zijn handtekening onder een nieuw contract in Eindhoven. Onder andere Luuk de Jong, Xavi Simons en Walter Benitez werden al verwelkomd in de lichtstad. En dat terwijl er bij Ajax nog niet heel veel lijkt te gebeuren. Toch kan Ajax nog een flinke inhaalslag maken, mocht het een aantal vervangers voor de vertrokken spelers binnen hengelen. 

lees verder
Nathan en Cédrick Aké over hun wortels: "In Montpellier kon mijn moeder met mijn vader meerijden"

Het was een voornemen. Een voornemen dat hij op of na zijn achttienjarige verjaardag ten uitvoer wilde brengen. Het bezoek met zijn vader aan diens geboorteland Ivoorkust kwam er niet voor Nathan Aké. Die kans krijgt de Oranje-international triest genoeg ook niet meer. "We zijn ontzettend trots op wat onze vader heeft bereikt."

lees verder
Deze spelers maakten indruk tijdens het eerste trainingskamp van Ajax

Het trainingskamp van Ajax in De Lutte zit er weer op. Het eerste trainingskamp van de ploeg van Alfred Schreuder verliep nog zonder de internationals en dus was het vooral de beurt aan de talenten van de Nederlandse recordkampioen. Deze jongelingen lieten zich van hun beeste kant zien. 

lees verder
VACATURE: Op zoek naar een stageplek op een voetbalredactie?

Altijd al gedroomd van een kans in de voetbaljournalistiek? Dat kan! Voor magazines ELF Voetbal en PANNA! zijn wij op zoek naar redactiestagiairs. 

lees verder