Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 12 april 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Onjuiste aanslag heffingskorting
Belastingplichtigen die na een definitieve aanslag over 2015 of 2016 ontvangen bericht hebben gekregen dat de uitbetaling heffingskortingen op € 0 is gesteld, hebben een onjuiste aanslag ontvangen.
Lees meer
 
 
Berisping voor accountant die vingers brandt aan Duits vastgoed
Een accountant-administratieconsulent die zich zonder al te veel verstand van de materie waagde aan een prognoseverklaring ten behoeve van een obligatiefonds in Duits vastgoed, heeft een berisping gekregen van de Accountantskamer. Een door hem verstrekte assurancerapport miste een deugdelijke grondslag en hij waagde zich aan zaken waar hij geen verstand van had. Daarmee deed hij […]
Lees meer
 
Checklist: In 10 stappen klaar voor AVG Advertorial

Download gratis deze praktische handleiding om jouw kantoor in 10 stappen AVG (GDPR)-proof te maken.
Onderwerpen:
• Inschatten van privacy-risico’s
• Toestemming vastleggen
• Informatievoorziening voor klanten
• Aanwijzen GDPR-verantwoordelijke
• Wat te doen bij datalekken?

Download gratis >

 
Rekenhulp waarde going concern 2017 voor boerenbedrijven
De Belastingdienst heeft een update gepubliceerd van de rekenhulp voor de berekening van de waarde going concern van bedrijven in de agrarische sector.
Lees meer
 
 
Goedkoop exportkrediet voor moeilijk verzekerbare risico’s
Exporteurs kunnen voortaan hun afnemers makkelijker krediet verstrekken. Dit als gevolg van een overeenkomst die de overheid heeft gesloten met de BNG Bank en de NWB Bank.
Lees meer
 
PE-tijdschrift Bedrijfsopvolging met online toetsen Advertorial

– 4 x per jaar een editie met maximaal 6 nascholingspunten per editie.
– Gratis toegang tot de volledige bibliotheek van verschenen edities.
– Overzicht behaalde toetsen en certificaten in persoonlijk dossier
Bekijk hier alle mogelijkheden ==>

 
Aantal WW-uitkeringen met 20% gedaald
Het aantal WW-uitkeringen is afgelopen jaar met maar liefst 20% gedaald. Dat meldt uitkeringsinstantie UWV bij het verschijnen van het jaarverslag.
Lees meer
 
 
Afgeven samenstellingsverklaring niet verplicht als controleverklaring volgt
Een klacht tegen een accountant die een jaarrekening samenstelde, maar daarbij geen samenstellingsverklaring bij afgaf, is door de Accountantskamer ongegrond verklaard. Het afgeven van een samenstellingsverklaring is niet verplicht. Zaaknummer 17/720Wtra.
Lees meer
 
Mis niets op het gebied van internationaal belastingrecht (winstbelasting) Advertorial

Krijgt u regelmatig te maken met vragen rondom verrekening van bronheffingen, vaste inrichtingen in het buitenland en andere gevolgen van grensoverschrijdende activiteiten? Dan is een solide basiskennis van het internationaal belastingrecht op 24 april van Arthur Hofman geen overbodige luxe! U hoort de belangrijkste thema’s en ontwikkelingen aan de hand van veel voorbeelden.

 
Voltallige Kamer voor nummerportabiliteit bij bankhoppen
De Tweede Kamer wil nummerportabiliteit ook mogelijk wordt bij banken. Een voorstel voor wisselen van bank met behoud van rekeningnummer van D66 en Partij voor de Dieren (PvdD) kan rekenen op steun van alle partijen.
Lees meer
 
 
Goedkoop exportkrediet voor moeilijk verzekerbare risico’s
Exporteurs kunnen voortaan hun afnemers makkelijker krediet verstrekken. Dit als gevolg van een overeenkomst die de overheid heeft gesloten met de BNG Bank en de NWB Bank.
Lees meer
 
 
PERSONALIA: Hans Bootsma van Deloitte naar Grant Thornton
Hans Bootsma is benoemd tot partner van Grant Thornton Accountants en Adviseurs.
Lees meer
 
 
RB Academy: nieuwe opleiding belastingadviseurs MKB
Het Register Belastingadviseurs (RB) lanceert twee nieuwe beroepsopleidingen voor belastingadviseurs: de RB Academy en het RB College.
Lees meer
 
Prijs je rijk! Contentpartner
De discussies lopen al jaren. Wat moeten we doen: vaste prijzen, uurtje-factuurtje, value based pricing? Prijsmodeldiscussies houden nooit op. Dat is ook niet erg: blijf vooral kritisch en bereid om te verbeteren. Als je de omzet omhoog wilt krijgen (hogere brutowinst) dan is de prijs daar een essentieel onderdeel van. En: iets wat waarde heeft, […]
 
Arbobeleid & Europese Privacywetgeving Opleiding
Per 1 juli 2017 is de Arbeidsomstandighedenwet veranderd. Iedere werknemer heeft directe toegang tot de bedrijfsarts via een ‘open spreekuur’, de bedrijfsarts mag iedere werkplek bezoeken en iedere werkgever moet een wettelijk verplicht (directe boete) ‘basiscontract arbodienstverlening’ hebben. Zieke werknemers hebben recht op privacy. Het is daarom wettelijk niet toegestaan voor werkgevers om te informeren naar […]
 
Fiscale kring 2018 Opleiding
SRA organiseert op zeventien locaties Fiscale kringen. Tijdens de bijeenkomsten van de kringen behandelt een deskundige een actueel fiscaal onderwerp. Data 16 april, 17, 19, 23 en 26 april Thema Actualiteiten Vennootschapsbelasting Meer informatie? Kijk voor de volledige informatie op de site van SRA  
 
(Junior) Controleleider RA Vacature
Wil jij de schakel zijn tussen de assistent accountants, je klant en de extern accountant tijdens het leiden van audits? Dan is deze vacature voor Controleleider echt wat voor jou! (Junior) Controleleider RA 32-40 uur per week in Alphen aan den Rijn of Ridderkerk In de functie van Controleleider ben je de schakel tussen de […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn