Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 18 juni 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Berisping PwC’er in door AFM aangespannen SHV-zaak
De Accountantskamer heeft een berisping opgelegd aan PwC-accountant Sander Gerritsen wegens gebrekkige controle van dochterbedrijf Econosto Mideast van SHV. Zijn collega bij PwC Peter Jongerius gaat vrijuit in de zaak, die door de AFM in 2018 was aangespannen na berichtgeving van NRC.
Lees verder »
Wetsvoorstel excessief lenen bij eigen vennootschap naar Kamer gestuurd
Het wetsvoorstel waarmee excessief lenen uit de eigen vennootschap wordt ontmoedigd is vandaag ingediend bij de Tweede Kamer. Door de coronacrisis gaat het wetsvoorstel een jaar later in dan eerder gepland, zo werd eind april al bekend. Vanaf 2023 worden de mogelijkheden beperkt voor aanmerkelijkbelanghouders om onbelast geld te lenen van hun eigen onderneming.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Op zoek naar nieuwe rapportagesoftware voor jaarrekeningen?

Uit onderzoek van Accountancy Vanmorgen blijkt dat 20% van de ondervraagde professionals op zoek is naar nieuwe rapportagesoftware voor jaarrekeningen. Overweeg jij ook nieuwe software? Download dan deze brochure en lees wat de voordelen zijn van het samenstellen van jaarrekeningen in Visionplanner. Download gratis brochure!

Lees verder »
Piek in vraag naar assistent-accountants, dalende vacaturetrend vlakt af
Het zijn drukke tijden voor accountants. Dat is ook te zien aan de sterk gestegen vraag naar assistent-accountants. Uit de maandelijkse data-analyse van vacaturesite Indeed blijkt dat het aantal vacatures voor assistent-accountants op de site de laatste tijd flink piekte.
Lees verder »
Opnieuw miljoenenfraude bij Vestia
Woningbouwcorporatie Vestia is opnieuw slachtoffer geworden van miljoenenfraude, nadat de corporatie eerder negatief in het nieuws kwam door een derivatenschandaal, een corrupte kasbeheerder en de voormalige topman Erik Staal die tot twee jaar cel werd veroordeeld wegens valsheid in geschrifte, verduistering, diefstal en witwassen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online cursus Vermogensoverdracht naar de kinderen gaat over theorie en emotie

Kunt u uw cliënt overtuigen van de noodzaak van een schenkingsplan en passend testament? Wat zijn de mogelijkheden om te schenken met de warme of koude hand? Hoe voorkomt u ruzies tussen kinderen en welke voorzorgsmaatregelen kunt u treffen? Wat te doen met de koude kant? Jeroen Knol geeft u op 2 juli de handvaten voor een adequaat advies.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 4 – Let op tijdig terugvragen BTW op zonnepanelen
Heb je cliënten die in 2019 zonnepanelen hebben aangeschaft? Attendeer hen er dan op dat zij de BTW op de aanschafprijs van de panelen en…
Lees verder »
ICT & Kantoor
Fou-Khan Tsang | 8 tips om professioneel in beeld te komen

Tijdens de coronacrisis gaat het werk gewoon door. In ons ‘huidige normaal’, waarin we vanuit huis ons werk doen met Teams of met Zoom, is het dan af en toe nog wel een beetje behelpen. Ineens loopt de kat pontificaal voor de camera, hoor je de kinderen op de achtergrond, kun je gezellig meekijken in […]

Lees verder »
Tiende editie Benchmark Kantoorcijfers van start 
Fiscount en NOAB zijn de tiende editie van de benchmark Kantoorcijfers gestart: het onderzoek onder mkb accountants- en administratiekantoren. De benchmark geeft een representatief inzicht in de kantoorexploitatie, tarieven en vergelijkingen, trends en ontwikkelingen binnen dit marktsegment.
Lees verder »
Celstraffen tot 4 jaar geëist voor fraude met mondkapjes
Twee verdachten stonden woensdag voor de rechtbank Zwolle terecht voor fraude met mondkapjes. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) hebben de twee mannen een belangrijke rol gehad bij het oplichten van twee kopers die voor een buitenlandse overheidsinstelling mondkapjes moesten kopen. Het OM verwijt beide verdachten oplichting, valsheid in geschrift en witwassen in de periode van […]
Lees verder »
Handreiking coronaproof op het werk
Werkgeversorganisaties en vakcentrales hebben een handreiking opgesteld voor werkgevers en werknemers om verspreiding van het coronavirus in bedrijven tegen te gaan.
Lees verder »
Vijf vragen aan… | ‘Juist bij vergaande automatisering blijft het persoonlijke contact belangrijk’
Als tiener hield Sandra Mallee, algemeen directeur bij Rikst Accountants, haar inkomsten en uitgaven al bij in een zelfgemaakt kasboekje. De keuze voor de accountancy leek dan ook een logische. Toch was ze op een haar na in de hotelwereld in plaats van de accountancybranche beland. Vijf vragen aan Sandra over de keuze accountancy, de […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountingplatform Silverfin zet met investering Hg verdere stap naar internationale groei

De Europese tech-investeerder Hg gaat accountingplatform Silverfin ondersteunen bij het versnellen van de internationale groei. ‘Deze investering is een duidelijke erkenning voor het potentieel van onze technologie en ons team’, aldus Joris Van Der Gucht, co-ceo Silverfin.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Webmodule: teveel gedoe en te weinig zekerheid’
Nieuwe poll | Corona & evenementen: wat verwacht jij?
Uitstel van betaling voor mensen met schulden
Diversiteit en inclusiviteit geen topprioriteit op werkvloer
OPLEIDINGEN
Regiosessie Samenstellingspraktijk in 2020
NBA Opleidingen
23 juni 2020
Webinar: Update Wwft I: kantoorbeleid en identificatie
Fiscount
23 juni 2020
De impact van corona op liquiditeit en (dis)continuïteit. Hoe nu verder in 2020?
Accountancy Vanmorgen
30 juni 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Audit (32 – 40 uur)
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Assistent Accountant (32 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Accountant AA (24 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN