Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 26 oktober 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Fiscus teruggefloten over ‘powerplay’ bij waardebepaling reorganiserend bedrijf
De Belastingdienst is teruggefloten door de rechter, vanwege een afwijking van de waardebepaling van een bedrijf dat werd gereorganiseerd. Dat schrijft het FD. Op de fiscus rust een zware bewijslast als die bij het opleggen van belasting wil afwijken van een onderbouwde bedrijfswaardering, aldus de rechtbank.
Lees meer
 
 
ABAB in cassatie na uitspraak over melk- en jongvee
ABAB Accountants & Adviseurs gaan in cassatie na de uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch over de herziening omzetbelasting op melkvee en jongvee. Door deze uitspraak worden melkveehouders geconfronteerd met een schadepost van duizenden euro’s per bedrijf. Melkveehouders mogen nog steeds hopen op een overgangsregeling, aldus ABAB.
Lees meer
 
PE à la Carte Advertorial

Van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 november vindt in Hotel de Buunderkamp de PE à la Carte plaats. Een unieke educatiemidweek, waarin u op een efficiënte en informele manier uw kennis kunt verbreden. U stelt uw eigen PE-programma samen, waarbij u kunt kiezen uit 28 verschillende trainingen van elke 3 punten/uren. De trainingen gaan gegarandeerd door, zo komt u niet voor overwachte verassingen te staan. Wij ontmoeten u graag!

 
Nieuwe wegwijzer voor startende accountants
Naar aanleiding van een groeiend aantal vragen over het starten van een eigen accountantspraktijk heeft de NBA een geactualiseerde startersbrochure gepubliceerd voor accountants.
Lees meer
 
 
Privé-zeiljacht in BV gezien als winstuitkering
Een orthodontist die privé twee zeiljachten kocht maar die inbracht in zijn bedrijf op de Antillen, kreeg in feite op verkapte wijze een winstuitkering. De rechtbank Rechtbank Noord-Holland vond dat uitgaven aan de schepen door de werkmaatschappij zijn gedaan ter bevrediging van de persoonlijke behoeften van de orthodontist. De belastinginspecteur trapte hier terecht niet in, […]
Lees meer
 
Accountancy Festival Advertorial

Goed nieuws, zonaanbidders. PinkWeb organiseert 2 november weer het Accountancy Festival. En dit keer in zonnige stijl. Vier nog even de zomer in onze Ibiza lounge. Nu de technologische ontwikkelingen razendsnel gaan, kiezen wij er juist voor om te onthaasten. Kom ook in deze relaxte setting praten over de nieuwste software en de ontwikkelingen in onze branche. Meld je aan =>

 
Nieuwe vestiging Van Ree in Nieuwegein
Van Ree Accountants heeft een nieuwe vestiging in Nieuwegein. Daarmee komt het totale aantal vestigingen op zes: in Alphen aan den Rijn, Barneveld, Doorn, Geldermalsen, Nieuwegein en Zwolle. In totaal telt het kantoor nu om en nabij 110 medewerkers.
Lees meer
 
 
Berisping voor accountant na beleggingsadvies gouden handdruk
Een accountant die zijn klant adviseerde een gouden handdruk van bijna vijf ton uit zijn stamrechtvennootschap te investeren in een bedrijfsverzamelgebouw, heeft een berisping gehad. De accountant  droeg meerdere petten, maar werd uiteindelijk op de vingers getikt omdat hij zijn cliënt onvoldoende wees op eventuele risico’s van de investering.
Lees meer
 
NIEUW: het AV-belastingcongres: 29 november Postillion Bunnik Advertorial

Bespaar uw klant Vpb door winst uit te stellen tot 2018; de eerste tariefschijf van de Vpb wordt in 2018 namelijk verlengd met € 50.000. Dit is een van de vele tips die u ontvangt tijdens ons AV-belastingcongres. Veel praktijkvoorbeelden toegespitst per branche (Horeca, Transport, Online Business en Retail). Hoe beperkt u risico’s van een naheffingsaanslag, welke gunstige regelingen zijn er voor uw MKB-klanten, fiscale regels bij fooien, wanneer is iemand ondernemer en nog veel meer.

Bekijk het hele programma en meld u aan. =>

 
‘Geen woningaanpassingen door beperking renteaftrek’
De nieuwbouw en verduurzaming van sociale huurwoningen lopen forse vertraging op door een onverwachte tegenvaller voor de woningcorporaties. Zij moeten volgens de afspraken van het nieuwe kabinet vanaf 2019 honderd miljoen euro extra aan vennootschapsbelasting betalen. In de jaren erna kan dat bedrag oplopen tot honderden miljoenen.
Lees meer
 
 
Jaarverslagen wemelen van de clichés
Nu de economie is aangetrokken, zijn beursgenoteerde bedrijven scheutiger met informatie. Maar ze scoren nog steeds heel minnetjes.  Dat stelt Piet Hein Coebergh, lector aan de Hogeschool Leiden, op basis van jaarlijks onderzoek naar jaarverslagen van de 75 belangrijkste bedrijven op het Damrak: de AEX-,Midkap en Smallcap-bedrijven.
Lees meer
 
 
Dijsselbloem weg zonder afsluiting derivatendossier
Jeroen Dijsselbloem is er niet in geslaagd het hoofdpijndossier rond derivaten af te ronden voor zijn vertrek als minister. In zijn laatste Kamerbrief heeft hij laten weten dat vier banken niet in staat zijn al hun klanten een aanbod voor schadeherstel te doen voor het einde van dit jaar.
Lees meer
 
 
Trustsector mag geen belastingadvies meer geven
De trustsector in Nederland wordt verder aan banden gelegd. Het toezicht wordt verscherpt. De afzwaaiende minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën wil trustkantoren verbieden zowel trustdiensten als belastingadvies aan cliënten te verstrekken.
Lees meer
 
Boekhouden maar dan slimmer en efficiënter. No hands accounting: Artificial Intelligence en Machine Learning Contentpartner
Moderne technologie, zoals Artificial Intelligence en Machine Learning, komt steeds dichter bij de accountantspraktijk. Het resultaat: boekhouden wordt eenvoudiger, zorgvuldiger, sneller, kent minder fouten, spookfacturen worden afgevangen en oneigenlijke boekingen voorkomen. Voor de ondernemer betekent dit dat hij/zij beter kan sturen op cijfers. Voor de accountant betekent het betere service verlenen, minder vraagposten en slimmer […]
 
Regiosessie Belastingplan 2018 Opleiding
Nadat in september de Miljoenennota is gepresenteerd wordt vanaf oktober steeds concreter wat we van het Belastingplan 2018 mogen verwachten. Van welke regels kunt u dit jaar nog profiteren én hoe kunt u zich nu al voorbereiden op de nieuwe fiscale wetgeving? Tijdens deze Regiosessie bespreken we wat u komende periode nog kunt doen om […]
 
Cursus Werken met BTW Opleiding
Cursus gaat gegarandeerd door! Tweedaagse cursus op 15 en 22 november 2017. Hoe gaat u om met BTW-formaliteiten? Is uw boekhouding in overeenstemming met de wetgeving? Weet u hoe u moet handelen bij steekproefcontroles? Hoe zit het met aftrek van voorbelasting? Tijdens deze interactieve cursus leert u alle ins en outs van de BTW. U […]
 
(Junior) Manager Accountancy & Advies – Rotterdam Vacature
Jouw  uitdaging Heb jij je sporen in de accountancy en op het gebied van externe verslaglegging verdiend. Wil jij je hierin verder ontwikkelen en wil je je ook op dit vlak commercieel inzetten?? Dan is dit je volgende baan! Een greep uit je dagelijkse werkzaamheden: Het coachen en (mede) aansturen van een snel groeiend, verslagleggingsteam; Je bent […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn