Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 10 september 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
RA werkt niet mee aan informatieverzoek curatoren: berisping
De Accountantskamer heeft twee RA’s een waarschuwing en een berisping opgelegd vanwege tekortkomingen in de controle van de jaarrekeningen voor een failliet verklaarde onderneming. De berisping voor een van hen houdt bovendien verband met zijn weigering te voldoen aan een informatieverzoek van de curatoren.
Lees verder »
Oegstgeest en EY bekvechten over jaarrekening
Het gemeentebestuur van Oegstgeest ligt nog altijd in de clinch met accountant EY. Die heeft een goedkeuring met beperking afgegeven voor de jaarrekening 2018. Daarmee is de gemeente het niet eens.
Lees verder »
Advertorial: Nieuw programma Accountancy kringen

Het jaarprogramma 2019-2020 bevat o.a. actualiteitenbijeenkomsten over externe verslaggeving, de samenstelpraktijk, bedrijfsoverdracht, aansprakelijkheid en AVG.
Alle sessies vinden plaats van 16.00 – 18.30 uur. Schrijf u nu in!

Meer informatie & inschrijven =>

Advertorial: Gratis whitepaper: No hands accounting als Moneymaker

Ondernemers verwachten dat hun boekhouding altijd op orde is. En dat zij op tijd hun financiële resultaten ontvangen. Met no hands accounting, oftewel geautomatiseerd boekhouden, lukt dat. In ons nieuwste whitepaper zie je de tijdwinst in seconden per transactie als je werkt met No hands accounting. Het whitepaper is gratis. Meteen downloaden dus! =>

Accountantskamer: individuele accountants niet automatisch verantwoordelijk wanneer AFM kantoor beboet
Leon van de Kar’s klacht voor de Accountantskamer tegen Baker Tilly wordt niet gehonoreerd. Van de Kar stelde in zijn klacht voor de Accountantskamer wel een principiële zaak aan de orde: Zijn accountants werkzaam bij een kantoor dat een fikse boete oploopt van de AFM omdat de het tekort schiet in de vereiste kwaliteit daarvoor […]
Lees verder »
A-G: bezitseis BOR geldt ook voor indirect belang
Een man komt niet in aanmerking voor toepassing van de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) voor twee BV’s waarin de beheer-BV waarin hij aandelen heeft gekregen minder dan vijf jaar aandeelhouder was ten tijde van de schenking. Dat adviseert de A-G aan de Hoge Raad.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Externe verslaggeving voor kleine en micro-BV

Vergroot uw kennis van de relevante regelgeving voor de samenstel- en adviespraktijk van het vakgebied Externe Verslaggeving. De structuur van de regelgeving staat centraal, Sytze de Swart bespreekt dit met u.
24 september 2019| 14.00-20.00 uur | Pe uren 5 | Prijs leden/ niet-leden € 395/ 450
Meld u aan =>

Lees verder »
Geld recreatieparken witgewassen: OM eist drie jaar cel
Het OM heeft maandag tegen een man en een vrouw uit Soest respectievelijk drie en anderhalf jaar cel geëist wegens valsheid in geschrifte en witwassen. Tegen diverse bedrijven van het echtpaar zijn bovendien geldboetes van in totaal € 220.000. Ook heeft de officier van justitie geëist dat vier in beslag genomen recreatieparken en een bedrag […]
Lees verder »
‘Te weinig oog voor privacy-by-design’
Ruim een jaar na de invoering van de wet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) heeft bijna 90% van de organisaties privacy-by-design nog onvoldoende geïmplementeerd. Meer dan een derde geeft aan dat beperkte menskracht en kennis de grootste uitdaging vormt voor borging van de AVG, concludeert PwC uit onderzoek.
Lees verder »
‘Negatieve spaarrente onvermijdelijk’
Het stallen van kasgeld bij de Europese Centrale Bank kost Nederlandse banken ruim een half miljard euro per jaar. Negatieve spaarrente is daarom dichtbij volgens analisten, meldt het FD.
Lees verder »
Netwerk Moore schrapt Stephens uit naam
Het internationale netwerk van accountantskantoren Moore Stephens International heeft zijn naam verkort tot Moore Global. Bij het netwerk zijn DRV Accountants & Adviseurs, mth accountants & adviseurs en WVDB Adviseurs Accountants aangesloten.
Lees verder »
Veel meer privacyklachten ingediend
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft in de eerste helft van dit jaar ruim 15.000 klachten ontvangen over schendingen van de privacy. Dat is bijna 60% meer dan in de tweede helft van vorig jaar.
Lees verder »
NBA start imagocampage
De NBA gaat dinsdag van start met een nieuwe campagne die het imago van accountants moet opvijzelen. ‘Nederland rekent op zijn accountants’, is de slagzin.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, wil of moet jouw kantoor digitaliseren?

Mark ter Steege is IT-adviseur. In die rol komt hij kantoren tegen die moeten veranderen en kantoren die graag willen verbeteren en ontwikkelen. In deze blog vertelt hij over de gelijkenis die zijn zoektocht naar de juiste studiekeuze heeft met die van kantoren naar de juiste weg in het digitaliseringsproces.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Brexit stuwt Britse investeringen in Nederland op
Zenvoices koppelt met e-Boekhouden.nl
OPLEIDINGEN
Gemeentelijk vastgoed, BTW en het BTW-compensatiefonds
Fiscaal Vanmorgen
18 september 2019
Marketing Day Editie September
Yuki
30 september 2019
Gratis WAB kennissessies – 3 oktober 2019
The Legal Company
3 oktober 2019
VACATURES
Relatiebeheerder- Dronten
de Jong & Laan
Dronten
Jaarrekening Medewerker
RS Finance
Amsterdam
Zelfstandig Assistent Accountant- Rotterdam
DRV Accountants & Adviseurs
Rotterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN