Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 16 mei 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Berispte AA heeft succes met hoger beroep: oordeel Accountantskamer volledig van tafel
Een AA die partner is  bij  een accountantskantoor werd in 2021 door de Accountantskamer flink op de vingers getikt en zou op diverse punten tekort zijn geschoten bij de verkoop van aandelen tussen twee zakenpartners. Een paar jaar later blijft daar in hoger beroep bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) echter niets […]
Lees verder »
Bestuurders medische bedrijven geen ondernemer, fiscus betaalt miljoenen btw terug
Bestuurders van medisch-specialistische bedrijven (msb’s) die een coöperatie vormen hebben jarenlang miljoenen euro’s teveel btw betaald. De Belastingdienst heeft inmiddels erkend dat zulke bestuurders geen ondernemer zijn en daarom ook geen btw hoeven te rekenen en af te dragen over hun vergoeding.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De hele maand mei 2 PE-trainingen voor de prijs van 1!
Heb jij al gebruik gemaakt van de dubbeldeal? Je kunt nog 2 weken profiteren van deze deal! Profiteer de hele maand mei van onze PE-dubbeldeal. Met deze aantrekkelijke actie volg je 2 NIRPA PE-trainingen voor de prijs van 1.
Bekijk actie »
Rekenkamer: verouderde ICT fiscus blijft zorgelijk, nog diverse systemen uit jaren ’80
De Belastingdienst blijft het zorgenkindje onder de rijksuitvoeringsorganisaties. De Algemene Rekenkamer wijst in het jaarlijkse verantwoordingsonderzoek met name op de verouderde ICT-systemen waar de inning van de belangrijkste belastingen van afhankelijk is
Lees verder »
Berekening fiscale schade moet aansluiten bij civielrechtelijk schadevergoedingsrecht
Een door het UWV ingeschakelde belastingadviseur concludeerde dat de fiscale schade van een onterecht ontslagen kandidaat gerechtsdeurwaarder door toepassing van de middelingsregeling volledig was gecompenseerd. De man was het daar niet mee eens en daarom lag bij de rechtbank Den Haag onlangs de vraag voor of hij alsnog recht had op een schadevergoeding.
Lees verder »
ADVERTORIAL
HAN komt met nieuwe finance-master gericht op advies aan mkb
Op 6 september start de deeltijdmaster Integraal Adviseur MKB in Arnhem. Daarmee is er een unieke master voor financieel professionals gericht op het versterken van de adviesrol richting de mkb-onderneming. Wil jij je adviesrol ontwikkelen, breder kunnen kijken en leren om in samenhang te adviseren over verduurzaming, digitalisering, risicomanagement, arbeidsmarkt-vraagstukken en meer? Er zijn 24 plaatsen.
Meer over de master »
Aantal integriteitsschendingen bij Belastingdienst ruim verdubbeld
Het aantal afgehandelde integriteitsschendingen bij de Belastingdienst is in een jaar tijd meer dan verdubbeld: van 47 in 2022 naar 103 in 2023. Het aantal signalen bij de vertrouwenspersoon steeg ook met 52,4%. Dat blijkt uit de jaarrapportage integriteit 2023 die de Belastingdienst heeft gepubliceerd.
Lees verder »
Personalia | Frans Eusman nieuwe voorzitter Instituut van Internal Auditors
Frans Eusman is per 13 mei 2024 aangesteld als nieuwe voorzitter van het Instituut van Internal Auditors Nederland. Dinsdag is tijdens de ALV ingestemd met de benoeming van de nieuwe voorzitter, die bij Heineken actief is als Executive Director Global Audit.
Lees verder »
Contentpartner
Btw-herziening diensten aan vastgoed administratieve last voor bedrijfsleven

Welke specifieke aspecten en uitdagingen kent de voorgestelde nieuwe regeling met betrekking tot de herziening van de btw op diensten aan onroerende zaken?

Lees verder »
Contentpartner
Een loonsanctie van het UWV. Wat nu?

Het UWV heeft naar aanleiding van een WIA-aanvraag beoordeeld dat je als werkgever niet aan alle verplichtingen in de re-integratie van je werknemer hebt voldaan en legt je een loonsanctie op waarbij je jouw werknemer voor een periode van maximaal 52 weken loon moet doorbetalen. Wat kun je doen om deze periode te verkorten? 

Lees verder »
Senaat wil af van fiscale beperkingen op woningsplitsing en -deling
De Eerste Kamer heeft dinsdag drie moties aangenomen die waren ingediend tijdens een debat met demissionair minister De Jonge van Binnenlandse Zaken over het beleid voor wonen en bouwen in Nederland.
Lees verder »
Geen verband tussen beleggingsactiviteiten en onderneming, verlies niet aftrekbaar
De enkele vermelding in de registratie van de KvK van de activiteit ‘Investeren in beleggingsproducten’ is onvoldoende om aan te tonen dat de beleggingen tot het ondernemingsvermogen behoren. Het beleggingsverlies is dan ook niet aftrekbaar, zo oordeelt Hof Den Haag.
Lees verder »
Onderzoek: suikerbelasting kan bijdragen aan lagere consumptie en levert Staat veel op
Staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) en staatssecretaris Van Ooijen (VWS) hebben de Tweede Kamer geïnformeerd over de uitkomsten van een onderzoek naar de mogelijkheden voor een brede suikerbelasting op voedingsmiddelen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe kun je werknemers duurzaam aan je binden vanuit juridisch en fiscaal perspectief?
In de krappe arbeidsmarkt is het een uitdaging om werknemers te behouden. Wat wordt verstaan onder duurzaam binden en wat zijn de voor- en nadelen? Wat zijn de mogelijkheden voor werknemersparticipaties, individueel keuzebudget en plaats onafhankelijk werken? Imke Bos praat je op 12 juni in 2 uur online.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Minder flexibele en meer vaste werknemers
Zeven op de tien zzp’ers overtreffen eigen omzetverwachtingen
‘Omstreden belastingplannen worden geschrapt door nieuwe coalitie’
Wwft-normen niet bedoeld voor bescherming tegen boekhoudfraude, oordeelt rechter in zaak KempenPlus
OPLEIDINGEN
Legal ontbijtsessie Wil de echte zzp’er opstaan?
The Legal Company
30 mei 2024
Online cursus Nieuwe pensioenwet en de gevolgen bij een fusie bedrijfsovername voor een pensioenregeling
Accountancy Vanmorgen
25 juni 2024
Cursus Overzicht en actualiteiten BTW-compensatiefonds bij gemeenten
Accountancy Vanmorgen
25 juni 2024
VACATURES
Relatiebeheerder accountancy – Noordwijk
Moore MKW
Noordwijk
(zelfstandig) Assistent Accountant
Van de Kamp & Van Gelder
Soest
Assistent-Accountant (zelfstandig)
KRC Van Elderen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN