Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 29 oktober 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Berispte AT&C gaat voor rechter vrijuit in Wi-Care-zaak
In de zaak tussen kledingbedrijf Wi-Care, accountants AT&C en crowdfundingsplatform Collin is Wi-Care in het ongelijk gesteld. De aantijgingen tegen de Betuwse accountant, eerder in deze kwestie berispt door de Accountantskamer, zijn onbewezen, vindt de rechter.
Lees verder »
AFM reageert via LinkedIn op uitspraken van oud-bestuurder
De Autoriteit Financiële Markten legt alleen boetes aan accountantskantoren op als het van mening is dat overtredingen bestraft moeten worden. Dit schrijft de AFM op LinkedIn naar aanleiding van opmerkingen van oud-bestuurder Merel van Vroonhoven in haar boek De Stap.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe houd jij je kennis up-to-date van actuele fiscale ontwikkelingen bij gemeenten?

Laat je op 2 november in 2 uur online bijpraten door Joep Swinkels. Naast een theoretische toelichting krijg je een goede werkinstructie en vertaling naar de dagelijkse praktijk. Met veel ruimte voor je eigen vragen en casussen. Ook na afloop van de cursus kun je je vragen voorleggen aan Joep (hij bespreekt deze kosteloos).

Lees verder »
ABN Amro explodeert tarieven voor klanten met witwasrisico’s
ABN Amro gaat als eerste bank de kosten van witwascontroles doorbelasten aan hoogriscicoklanten. Om te beginnen zijn dit coffee shops.
Lees verder »
Geen nader advies Raad van State over Belastingplan 2022
Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën gaat geen nader advies vragen aan de Raad van State over het wetsvoorstel Wet delegatiebepalingen schrijnende gevallen en de onderdelen uit het wetsvoorstel Overige fiscale maatregelen 2022 die zien op box 3. Dat schrijft Vijlbrief aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Samen met je collega’s een inhouse cursus volgen? Dit kan fysiek of online!

Zeker nu in corona tijd kan een inhouse training de voorkeur hebben boven iedereen naar een externe locatie te sturen. Daarnaast kun je een inhouse cursus ook online houden via Zoom of Teams. Je voordeel: Op maat gemaakt | Daardoor betere borging binnen je organisatie | Op je eigen locatie | Lagere kosten per deelnemer | Ontzorging van organisatie en administratie.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 5 – Vraag tijdig aanslag aan om box-3-grondslag te verlagen
Bepaalde belastingschulden kunnen niet in aanmerking worden genomen bij de box-3-grondslag. Dit kan je voorkomen door vóór 1 november in actie te komen.  
Lees verder »
PwC kan mysterie rond ‘memo-Palmen’ niet oplossen
In 2017 schreef topambtenaar Sandra Palmen een kritisch memo over de werkwijze van de fiscus bij toeslagen. PwC onderzocht waarom haar waarschuwing destijds in een la verdween. Maar het accountantskantoor weet dat na 9 maanden onderzoek nog steeds niet, bleek dinsdagavond in de Tweede Kamer.
Lees verder »
Hoogleraren belastingrecht klussen nog massaal bij
Een ruime meerderheid van alle Nederlandse belastinghoogleraren heeft nog altijd banden met accountants- en advocatenkantoren, ook al is er al jaren kritiek op hun ‘dubbele pet’. Commerciële nevenfuncties zouden de onafhankelijkheid aantasten, waardoor gevoelige thema’s onvoldoende zouden worden onderzocht.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wat verandert er als je aangifte doen via de OSS-regeling: 4 tips

Heb je je aangemeld voor de OSS (One Stop Shop)-regeling voor afstandsverkopen? Dan kun je tot uiterlijk 31 oktober OSS-aangifte doen! Maar wat verandert er hierbij nu eigenlijk precies én welke tips geven btw-experts en de Belastingdienst je mee? Met de OSS-regeling registreren ondernemers zich eenvoudig voor het éénloketsysteem (OSS) en kunnen ze via één […]

Lees verder »
Groot tekort aan registeraccountants
De vacature die op dit moment het moeilijkst te vervullen is, is die van registeraccountants. Liefst 85% van de vacatures blijft twee maanden of langer openstaan. Dat meldt vacaturesite Indeed.
Lees verder »
Italiaanse transfers lijken boekhoudtruc
De Italiaanse voetbalbond is woensdag een onderzoek gestart naar tientallen transfers in de Serie A. Volgens Italiaanse media hebben clubs de waarde van spelers opzettelijk verkeerd getaxeerd om de boekhouding kloppend te maken.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
20 Procent van jeugdzorg schrijft rode cijfers
Amsterdams boekhoudkantoor vormde criminele organisatie, ruim 2,6 miljoen euro belastingnadeel
Justitie onderzoekt financiële handel en wandel Viruswaarheid
Priore Accountants & Belastingadviseurs vist bij hof achter het net over vaststellingsovereenkomst
OPLEIDINGEN
Onderhanden projecten
Extendum
1 november 2021
Maak kennis met Visma eAccounting Accountancy
Visma
2 november 2021
Ken je rechten, plichten en risico’s bij boekenonderzoek
Fiscount
8 november 2021
VACATURES
Beginnend assistent-accountant samenstelafdeling
SMK Accountants
Enschede, Haaksbergen en Delden
Assistent-Accountant (gevorderd) / aankomend adviseur MKB
KRC Van Elderen
Zwolle
Supervisor Assurance
CROP
Ede
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN