Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 29 juli 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Beroepseed vergroot moreel bewustzijn bij een op vijf accountants
Het afleggen van de beroepseed zorgt bij ruim een op de vijf accountants naar eigen zeggen voor een grotere morele bewustwording. Dat concludeert Jonathan Feenstra in zijn bachelorscriptie ‘De effecten van de beroepseed voor accountants’. Wel vindt bijna twee derde dat de eed geen positieve invloed heeft gehad op het integer handelen van accountants. Periodiek […]
Lees verder »
Belastingadviseur verantwoordelijk voor niet opnemen leningen in IB-aangifte, vergrijpboetes geschrapt
Wanneer is het niet opnemen van leningen in aangiften IB/PVV de grove schuld van de belastingbetaler en wanneer is de belastingadviseur die de aangiften verzorgt aan te wijzen als schuldige? 
Lees verder »
ADVERTORIAL
Machtig mooie middag

Met Bernard Schols, Sylvester Schenk en de fiscale sprekers bent u verzekerd van een glimlach. Voor iedereen met interesse in het belastingrecht vindt de landelijke fiscalistendag plaats. Vrijdag 17 september vanaf 11.30 uur met lunch, veel humor, lekker netwerken en een spetterende afsluiting om 16.00 uur. Een machtig mooie middag voor je fiscale kennis. Slechts € 99!

Lees verder »
Rechter: Belastingdienst discrimineert homoseksuelen met kinderwens
De Belastingdienst heeft gediscrimineerd door aftrek van zorgkosten te weigeren aan twee mannen die via een draagmoeder hun kinderwens wilden realiseren. Dat oordeelt de rechtbank in Arnhem, die stelt dat de Tweede Kamer nu naar de fiscale regels moet gaan kijken.
Lees verder »
Steunregeling eendaagse evenementen verlengd
De voorgenomen Aanvullende Tegemoetkoming Evenementen (ATE), die bedoeld is voor organisatoren van evenementen en activiteiten die door de overheid verboden zijn, wordt voor eendaagse evenementen verlengd tot 3 september. Het kabinet rekent op € 40 miljoen aan extra kosten.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Subsidies en btw, maak jij de juiste fiscale keuze?

Wanneer is een subsidie belast met btw en wat zijn de gevolgen? Hoe optimaliseer je de btw-positie van de verstrekker en de ontvanger van de subsidie? Welke btw(compensatiefonds) aspecten zijn belangrijk met het oog op subsidies? Beperkt een subsidie het recht op teruggaaf van btw? Joep Swinkels praat je op 9 september bij aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
Feuilleton-Professional-in-de-knel-(10): “Wat vind je nu leuk aan het accountantsvak? Het lijkt mij zo saai…”
Susan was onrustig. Ze vroeg zich af of de keuze voor accountancy uiteindelijk wel een goede keuze was geweest. Regelmatig stelde ze vast dat de docenten tijdens de lessen aangaven hoe mooi het beroep van accountant kan zijn. Maar in de praktijk kreeg ze weinig ruimte om het geleerde echt toe te passen.
Lees verder »
Ruimere bezwaarmogelijkheden niet-representatieve loonsom NOW
Incidentele betalingen (zoals bonusbetalingen, overuren of verlofrechten) in de referentiemaand van een NOW-periode leiden tot een niet-representatieve loonsom en kunnen werkgevers met een (forse) subsidieverlaging confronteren, terwijl er geen afscheid is genomen van personeel. Welke bezwaarmogelijkheden zijn er?
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De bedrijfsopvolgingen binnen familiebedrijven (BOR)

Wanneer je cliënt het familiebedrijf wil overdragen aan de volgende generatie komen er verschillende zaken bij kijken die geregeld moeten worden. Een daarvan is de fiscale planning van de overdracht. Bij bedrijfsopvolging kan onder bepaalde omstandigheden gebruik worden gemaakt van gunstige fiscale regelingen. In dit artikel wordt uiteengezet wat deze regelingen inhouden en onder welke […]

Lees verder »
Nederlandse brievenbusfirma moet miljoenen terugbetalen aan Angola
De Nederlandse brievenbusfirma Exem, die wordt gelinkt aan de steenrijke dochter van de voormalige president van Angola Isabel dos Santos, moet een aandelenpakket ter waarde van honderden miljoenen dollars teruggeven aan het Angolese staatsoliebedrijf Sonangol. Dat heeft een internationale arbitragecommissie geoordeeld.
Lees verder »
BDO neemt adviesbureau ProExc over
BDO heeft per 1 juli ProExc Performance Consulting overgenomen. ‘Met deze overname verbreedt BDO zijn activiteiten op het gebied van management consulting en zijn positie binnen diverse marktsegmenten.’
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Fraude in het Vaticaan: kardinaal voor de rechter
Beleidsdekkingsgraad pensioenfondsen weer boven de 100 procent
Explosieve toename van schade door spoofing
Veel kantoorgebouwen voldoen nog niet aan verplichting energielabel
OPLEIDINGEN
MBA Fit for Future
Markus Verbeek Praehep
13 september 2021
Deelnemingsvrijstelling en liquidatieverlies – digitaal
Register Belastingadviseurs
6 september 2021
Cursus Werkkostenregeling
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
14 september 2021
VACATURES
Fiscount zoekt een specialist sociale zekerheid
Fiscount
Accountant – Vestigingsleider
Rousch
Boxmeer
Assistent Accountant, Oud-Beijerland
Visser & Visser
Oud-Beijerland
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN