Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 19 december 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Beroepsfout Accon avm na uitblijven fiscaal advies aan melkveebedrijf
Accon avm is de fout ingegaan door een klant niet te wijzen op de fiscale gevolgen van een structuurwijziging binnen de onderneming, een grootschalig melkveebedrijf. De rechtbank Gelderland oordeelt dat er sprake is van een beroepsfout waarvoor het accountantskantoor aansprakelijk kan worden gehouden.
Lees verder »
Flinke omzetstijging KPMG Nederland, investeringen drukken winst
De omzet en overige inkomsten van accountants- en adviesorganisatie KPMG Nederland zijn in het afgelopen boekjaar met 9,3% gestegen tot EUR 530 miljoen. Dat blijkt uit de jaarcijfers die het kantoor woensdag heeft gepubliceerd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Actualiteiten seminar 2020

Voor de mkb adviseur
21 januari 2020 in Vianen • PE 6
Start het nieuwe jaar met een overzicht van alle nieuwe relevante ontwikkelingen op wet en regelgeving. Diverse sprekers uit de mkb praktijk nemen u mee door de highlights voor het nieuwe jaar. Een complete dag met actualiteiten die voor uw mkb-praktijk relevant zijn.
Meld u nu aan voor dit actualiteiten seminar

Lees verder »
Staatssecretaris Snel treedt af om toeslagenaffaire
Staatssecretaris Menno Snel treedt af vanwege de toeslagenaffaire. Dat meldde de D66-bewindsman woensdagmiddag in de Tweede Kamer.
Lees verder »
Gefactureerd meerwerk en onjuiste deponering brengen RA’s niet in problemen
Twee RA’s hebben een voormalige klant juist geïnformeerd over meerkosten bij de jaarrekeningcontrole die hun kantoor uitvoerde. Ook ondernamen ze passende actie toen de klant onjuiste controleverklaringen bij de Kamer van Koophandel deponeerde, oordeelt de Accountantskamer.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Huwelijksvermogensrecht van A tot Z anno 2020

Het huwelijksvermogensrecht beïnvloedt vele rechtsverhoudingen. Denk o.a. aan schuldeiserposities, relatie fiscus, borgstellingen, koopovereenkomsten of faillissement. Prof. Bernard Schols gaat op 11 februari in op het vernieuwen, actualiseren en opfrissen van uw kennis van het huwelijksvermogensrecht. Mis deze interactieve, praktijkgerichte cursus niet!

Lees verder »
Koopkracht omhoog, loonstroken in 2020 iets gunstiger
Nederlandse huishoudens hebben naar verwachting in 2020 gemiddeld iets meer te besteden. Dat komt deels doordat de lonen naar verwachting sterker stijgen dan het gemiddelde prijsniveau en deels door lastenverlichtingen van het kabinet. Dat schrijft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
Snel vertrek Natasja Baroch bij BDO na verschil van inzicht
Natasja Baroch heeft vanwege ‘een verschil van inzicht over de implementatie van de strategie’ per 11 december afscheid genomen als Chief Financial Officer (CFO), Chief Operations Officer (COO) en lid van de raad van bestuur van BDO, meldt het accountantskantoor. Een opvallende stap, aangezien Baroch de functies pas sinds 16 mei van dit jaar bekleedde.
Lees verder »
De belangrijkste wijzigingen inkomsten- en loonbelasting per 2020
Het ministerie van Financiën heeft de belangrijkste wijzigingen op het gebied van inkomsten- en loonbelasting per 2020 op een rij gezet.
Lees verder »
HET JAAR VAN (3). Marcel Spoelstra: ‘Uurtje-factuurtje is de rem op innovatie’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2019 en wat wensen zij voor 2020? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds zeven vragen aan een branchegenoot. Marcel Spoelstra is eigenaar van Spoelstra Accountancy Services en geeft lezingen en cursussen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Zorg dat je administratie op orde hebt voor 2020
Exact neemt Belgische softwareontwikkelaar WinBooks over
Thuiswerken gebruikelijker in steden
In tien jaar tijd ruim 11 procent minder winkels
CONTENTPARTNER
‘Met Numblees gaan we de traditionele accountantswereld opschudden’

Weg met het uurtje-factuurtje, een branchegeoriënteerde aanpak, optimaal samenwerken met de klant en een zo hoog mogelijke automatiseringsgraad. Dat is in een notendop het concept dat Peter Reichgelt in de markt heeft gezet. Met de bedoeling de traditionele accountantswereld eens flink op te schudden.

Lees verder »
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN