Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 31 maart 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Beroepsfout accountantskantoor bij fiscale advisering over bedrijfsopvolging bij Delco
Het accountantskantoor dat de voormalige eigenaar van het bedrijf Delco uit Oss fiscaal adviseerde over de schenking van ondernemingsvermogen aan zijn drie kinderen, heeft daarbij een beroepsfout gemaakt. Toch staat het causale verband tussen de schade van ruim een half miljoen euro en de beroepsfout nog niet vast. Dat blijkt uit een recent tussenvonnis van […]
Lees verder »
Wet toekomst pensioenen naar de Tweede Kamer
De Wet toekomst pensioenen (Wtp) is woensdag door minister Carola Schouten (Pensioenen) aan de Tweede Kamer aangeboden voor behandeling. Het wetsvoorstel is een uitwerking van het pensioenakkoord, dat in 2019 door het vorige kabinet en de sociale partners werd overeengekomen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Binnen 5 minuten van implementatie naar jaarrekening

Stel sneller dan ooit uw jaarrekening op met de rapportagesoftware van Speedbooks®. De gebruiksvriendelijke RGS-koppeling leest de data in je pakket automatisch uit, rubriceert, en levert binnen vijf minuten een helder jaaroverzicht in je online dashboard. Benieuwd of een RGS-koppeling mogelijk is met uw administratiepakket?

Ontdek het hier »
Veel werkgevers hebben nog geen definitieve berekening tweede periode NOW aangevraagd
Zo’n 17.000 werkgevers hebben nog geen actie ondernomen voor de definitieve berekening van hun tegemoetkoming in de tweede periode NOW, meldt UWV. Zij hebben nog tot en met donderdag (31 maart) om een aanvraag in te dienen óf uitstel aan te vragen voor de afronding van hun derden- of accountantsverklaring.
Lees verder »
Administratie- en belastingadvieskantoor voert zelf geen administratie en doet ten onrechte nihilaangiftes
Een ondernemer met een eenmanszaak in administratie en belastingadvies deed ten onrechte nihilaangiften voor de omzetbelasting en voert zelf al jarenlang geen administratie en boekhouding. De man blijkt wat dat laatste betreft behoorlijk hardleers, want bij een boekenonderzoek in 2014 werd ook al vastgesteld dat er geen administratie bij het kantoor wordt gevoerd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw

Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels vertelt je op 11 mei over de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.

Lees verder »
DNB: coronasteun heeft gewerkt, maar in de toekomst andere aanpak gewenst
De steunmaatregelen voor ondernemers zijn succesvol geweest in het compenseren van omzetverliezen in het eerste jaar van de coronacrisis in de bedrijfstakken die het zwaarst geraakt zijn door corona. Dat concludeert DNB in een nieuwe analyse. Tegelijkertijd laat het onderzoek zien dat een deel van de steun ook terecht is gekomen in bedrijfstakken die minder geraakt […]
Lees verder »
Lifestyle en carrière | Nichekantoor in de muziek
Is het mogelijk om van je vrijetijdsbesteding je bedrijf te maken? Joost Grootenhaar en Pim Keulen laten zien dat het kan. Met hun advieskantoor Right4Music doen zij de boekhouding en financiële advisering van artiesten, zoals songfestivalwinnaar Duncan Laurence en dj Fedde Le Grand.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Het optimaliseren van je online dienstverlening

Dat een goede (online) dienstverlening één van de sleutels is voor een succesvolle bedrijfsvoering hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. De afgelopen jaren ontstonden er veel nieuwe kansen op het vlak van digitalisering en werkorganisatie. Accountants- en administratiekantoren en klanten hebben veel baat bij online dienstverlening, mits goed uitgevoerd natuurlijk.

Lees verder »
Hoge Raad: verzuimboete fiscus staat vervolging dga niet in de weg
Ook als er aan een BV al een verzuimboete is opgelegd wegens het niet (tijdig) indienen van de btw-aangifte kan de dga strafrechtelijk worden vervolgd, heeft de Hoge Raad bepaald. Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch oordeelde eerder dat de oplegging van verzuimboetes ‘in beginsel’ in de weg staat aan strafrechtelijke vervolging.
Lees verder »
Aanhoudingen in onderzoek naar grootschalige internationale (belasting)fraude in Limburg
De Politie Limburg, FIOD, de Nederlandse Arbeidsinspectie en het OM zeggen deze week een flinke slag te hebben geslagen in Limburg. Er zijn vijf mensen aangehouden op verdenking van onder meer hypotheekfraude, valsheid in geschrifte, witwassen, het structureel niet betalen van grote sommen loonbelasting en het vermoedelijk onterecht ontvangen van coronasteun.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Personalia | Directieteam Coney Minds breidt uit
Mkb’ers en particulieren op fraudelijst fiscus horen snel meer over compensatie
Donderdag laatste dag voor aanvraag TVL Q1 2022
Meerderheid bedrijven en instellingen mist deadline UBO-register
OPLEIDINGEN
Materiële vaste activa
Extendum
31 maart 2022
Terugdringen afboeken uren
NBA Opleidingen
5 april 2022
Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB (inclusief contactdagen)
Markus Verbeek Praehep
7 april 2022
VACATURES
Klantmanager
Finance Plus
Reeuwijk
Staff Compilation
CROP
Ede
Accountmanager Accountant AGRO
acconavm
Drachten
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN