Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 5 april 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Beroepsfout juriste ABAB, maar geen schadevergoeding voor gedupeerde klant
Een senior juriste van ABAB heeft een beroepsfout begaan door een onjuist standpunt van een curator over het pandrecht van een klant van ABAB niet te betwisten, heeft het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch onlangs geoordeeld. Toch hoeft het accountantskantoor niet de door de voormalige klant (Previtech) geëiste schadevergoeding van € 145.094,38 te betalen.
Lees verder »
Pheijffer: accountants en advocaten moeten vaker naar elkaar kijken
Accountants en advocaten zouden er van kunnen leren om vaker naar elkaars sector te kijken. Dat betoogt hoogleraar accountancy aan de universiteiten Nyenrode en Leiden Marcel Pheijffer
Lees verder »
ADVERTORIAL
Samenwerken met uw cliënten in de cloud – een logische stap

Het gaat lekker met het bedrijf van uw cliënt. De omzet groeit en de toekomst ziet er veelbelovend uit. Maar die groei betekent ook dat de administratie complexer wordt. Wat nu? Geef uw cliënt 6 goede redenen om met u samen te werken. Download de whitepaper en deel dit met uw (potentiële) cliënten. =>

Lees verder »
KENNISPARTNER
Liefde op de werkvloer: reden voor ontslag?

Waar meerdere collega’s werken, is er altijd de kans dat er een liefde opbloeit. Zijn (gevoelige) relaties op de werkvloer reden voor ontslag? Kan het vertrek van één van beide worden geëist op het moment dat zo’n liefde overgaat ?

Lees verder »
Vastgoedondernemer Hummel vrijgesproken van fraude en witwassen
Vastgoedondernemer Klaas Hummel is donderdag volledig vrijgesproken door de rechtbank Amsterdam. Hummel werd verdacht van fraude rondom de verkoop van evenementencomplex Go Planet in Enschede, witwassen en het doen van onjuiste aangiften.
Lees verder »
Kifid: Rabobank mag klanten fiscaal voordeel SEW bij overlijden partner niet onthouden
De Rabobank heeft een klant na het overlijden van zijn echtgenote ten onrechte niet de mogelijkheid geboden om de spaarrekening eigen woning (SEW) voort te zetten. Dat oordeelt de klachtencommissie Financiële Dienstverlening van klachteninstituut Kifid.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Box 2 en 3 in 2019; wat te doen met een miljoen?

Talloze belastingtarieven wijzigen en nieuwe begrippen zijn boxhoppen, boxflitsen en de open FGR. Straks is de hypotheekrente voor de eigen woning nog maar aftrekbaar tegen 37%. Is aflossen dan voordeliger of sluit de DGA de hypotheek over naar zijn BV? Jeroen Knol bespreekt op 8 mei alle fiscaal juridische mogelijkheden en risico’s die zijn ontstaan.

Lees verder »
Werkgevers: ‘Bestaande gevallen uitsluiten van wetsvoorstel excessief lenen’
MKB-Nederland en VNO-NCW vinden dat het Wetsvoorstel excessief lenen bij eigen vennootschap niet moet gelden voor bestaande leningen.
Lees verder »
Merel van Vroonhoven vertrekt bij AFM
Merel van Vroonhoven stopt per 1 september als bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Na vijfenhalf jaar voorzitterschap heeft zij besloten om leraar te worden in het speciaal onderwijs.
Lees verder »
‘Fiscale stimulans vervroegde pensionering beter dan aanpassen AOW-leeftijd’
Fiscaal voordelig bijsparen voor vroegpensioen voor mensen met een laag inkomen is beter dan de AOW-leeftijd aanpassen bij zware beroepen.
Lees verder »
ETL Accountants en Adviseurs breidt uit met De Vaan MKB Advies
ETL Accountants en Adviseurs verwelkomt De Vaan MKB Advies bij de groep. Het kantoor heeft vestigingen in Den Dungen en Den Bosch. Het management en de naam blijven ongewijzigd.
Lees verder »
BTWeetje | Fiscale eenheid ingangsdatum
Wanneer de ondernemer om vaststelling van een fiscale eenheid aan de inspecteur vraagt, dan kan de ingangsdatum van de fiscale eenheid in het verleden liggen.
Lees verder »
Branchevereniging NVM en Graydon breiden samenwerking Wwft uit
Branchevereniging NVM en bedrijfsinformatiespecialist Graydon hebben hun samenwerking op het gebied van cliëntenonderzoek verder uitgebreid. De NVM is een centraal inkoopcontract aangegaan om extra zekerheid en uniformiteit voor haar leden te waarborgen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Financiering van werkkapitaal kent meerdere aspecten

Werkkapitaal, ook wel bedrijfskapitaal genoemd, is het verschil tussen de vlottende activa zoals voorraden, debiteuren en liquide middelen en de vlottende passiva, zijnde crediteuren en overige kortlopende schulden. Van der Weg: ‘Als bedrijven groeien, hebben ze vaak te weinig werkkapitaal om die groei te kunnen financieren. Dat komt doordat je als ondernemer veel op rekening […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Onjuiste betaalinformatie op voorlopige aanslag inkomstenbelasting
Nieuwe btw-opgaaf voor zonnepanelen
Exact presenteert de Spring ‘19 Release
Nieuwe vestiging CREDION in Marum geopend
OPLEIDINGEN
De zzp-er en zijn fiscale positie
NBA Opleidingen
10 april 2019
De do’s en don’ts bij fiscale procedures
Fiscount
6 mei 2019
Associate degree Accountancy
HAN
2 september 2019
VACATURES
Klantadviseur
ABAB
Helmond
Finance Consultant – the next level!
Bos Adviesgroep
Medior-Accountant
De Hooge Waerder
Alkmaar, Beverwijk, Heerhugowaard
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN