Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 10 september 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Bescheiden groei Deloitte, onderzoek examenfraude heeft grote impact

Deloitte Nederland heeft in het boekjaar 2023/2024 een omzet gerealiseerd van € 1.394 miljard. Ten opzichte van het vorige boekjaar is dat een stijging van 2,5 procent. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde cijfers van de grootste accountantsorganisatie in Nederland.

Lees verder »
Twijfel over houdbaarheid belasting op leningen van eigen bv

Er is opnieuw discussie ontstaan over de juridische houdbaarheid van een belastingmaatregel, dit keer de Wet excessief lenen bij de eigen vennootschap.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Ondernemers vooruithelpen?
Laat dat maar aan jou over. Jij kent de ondernemer en zijn financiële situatie als geen anders. Daarom werken wij als ING graag met jou samen. Sparren over een financieringsaanvraag van jouw klant? Onze adviseurs helpen je graag.
Neem nu contact op »
Coalitiepartijen willen contante betalingen niet verder inperken

De coalitiepartijen NSC, PVV en BBB vinden de limiet van 3000 euro voor contante betalingen die het kabinet wil invoeren te rigide. Zij stellen voor in plaats daarvan het plafond vast te stellen op 10.000 euro. Dat bleek maandag tijdens een commissiedebat over de Wet plan van aanpak witwassen.

Lees verder »
Caseware lanceert ESG-rapportage-app

Caseware kondigt vandaag de lancering aan van de Environmental, Social, and Governance (ESG) rapportage-app voor Nederland, België en Denemarken. De app is momenteel beschikbaar in het Engels, en er zijn plannen om in de komende maanden lokale taalondersteuning toe te voegen.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Bied je werknemer keuzebegeleiding naar het nieuwe pensioenstelsel
Nog niet elke pensioenuitvoerder heeft de mogelijkheid om keuzebegeleiding via een pensioenconsulent aan te bieden, dus hier ligt een mooie taak voor de werkgever. Je leert op 26 september in 2 uur online van Ron Mulder wat de mogelijkheden zijn bij indiensttreding, life events, uit dienst treden bij het niet/wel bereiken van de pensioendatum.
Lees verder »
Fiscus neemt standpunt in over schenkkring en box 3

Op welke wijze wordt de deelname van een belastingplichtige in een zogenoemde schenkkring (als alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering) in box 3 in aanmerking genomen? Die vraag is beantwoord door de Kennisgroep inkomstenbelasting niet-winst van de Belastingdienst.

Lees verder »
Kabinet komt met nieuwe maatregelen om belastingconstructies aan te pakken

Het kabinet stelt concrete maatregelen voor in het pakket Belastingplan 2025 om belastingconstructies aan te pakken. Ook wordt nog onderzocht in welke mate fiscale regelingen “gevoelig zijn voor constructievorming, waaronder de lucratief belangregeling.” Dat schrijft staatssecretaris Idsinga (Fiscaliteit en Belastingdienst) in antwoord op Kamervragen over ontwijking van vennootschapsbelasting. 

Lees verder »
Voormalige 216-bestuurders starten eerste Nederlandse vestiging doo.FINANCE

doo.FINANCE kondigt de start van haar activiteiten in Nederland aan. Onder leiding van Martin de Bie en Richard Smid, beiden voormalig MT-leden bij 216 Accountants, wordt het kantoor in Rotterdam het centrale punt van waaruit de Nederlandse markt bediend wordt.

Lees verder »
SLIM-regeling gewijzigd om administratieve lasten mkb te verminderen

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een internetconsultatie gestart voor de SLIM-subsidieregeling. Met de regeling wordt vanaf 2020 jaarlijks subsidiebudget beschikbaar gesteld voor initiatieven gericht op het stimuleren en ontwikkelen in het mkb.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij meer weten van Excel dan alleen de basisbegrippen?
Je kunt een simpele berekening maken, je weet hoe je een werkblad in moet delen en je bent toe aan meer verdieping. Tijdens deze training op 26 september komen veel geavanceerde mogelijkheden die simpel te realiseren zijn aan bod. Debby Kettler leert je hoe je formules over kolommen, bladen en bestanden heen kunt maken, data kunt koppelen en hoe je binnen 10 seconden een analyse van je bestand kunt maken.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Opheffing handhavingsmoratorium: geen vergrijpboetes en geen modelovereenkomsten
Boete belastingadviseur vanwege ongeoorloofde constructie via Curaçao geschrapt
Werkgever moet forse hoeveelheid overuren en achterstallig loon betalen aan ex-werknemer
‘Personeelstekort heeft bij veel accountantskantoren negatieve invloed op kwaliteit’
OPLEIDINGEN
Register MKB Belastingconsulent (MKB BC)
Markus Verbeek Praehep
24 september 2024
Online cursus Groene arbeidsvoorwaarden en de gevolgen voor de loonheffingen
Accountancy Vanmorgen
15 oktober 2024
Kennismarathon Pensioen
Fiscount
4 november 2024
VACATURES
Hoofd Administratie (32-40 uur)
van Helder
Controleleider
Scab
Gevorderd assistent accountant
BonsenReuling
Elst
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN