Bescherm uw dieren tegen de hitte

4 years ago


Text only:

Indien deze e-mail van Politie niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.
Voeg e-nieuwsbrief@mw-brabant.politie.nltoe aan uw adresboek, dan wordt onze nieuwsbrief niet als spam gezien.
donderdag 17 juli 2014    
    
Bescherm uw dieren tegen de hitte
 
Elk jaar weer sterven dieren door oververhitting. Honden, katten, konijnen en tal van andere huisdieren zijn gevoelig voor warmte. Honden nog meer, die kunnen de warmte niet zo goed kwijt omdat ze geen zweetklieren hebben. Laat nooit een dier achter in de volle zon of in de auto, ook niet met het raampje op een kier. Mensen die dit doen kunnen een proces-verbaal krijgen wegens dierenmishandeling.
 
Dier in nood, bel 144
Mag u zelf een autoruit intikken als een dier in nood is? De politie doet een beroep op uw gezonde verstand. Bel eerst 144 (Red Een Dier). Dit nummer is zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. Lukt dit niet, kunt u ook alarmnummer 112 bellen. De politie kan het dier mogelijk snel bevrijden. Maar als dat niet kan? "In een noodgeval, is een autoruit intikken geoorloofd", aldus het Verbond van Verzekeraars. U kunt dit volgens het verbond neerleggen bij uw aansprakelijkheidsverzekering. Per geval wordt dan bekeken of u ook alle andere opties het geprobeerd om het dier te bevrijden. Verzekeraars zijn dan geneigd coulant om te gaan met dit soort zaken.
 
Tips
De Dierenbescherming geeft u tips hoe u problemen kunt voorkomen en wat u kunt doen als een dier oververhit is. Voor honden zijn er extra tips.
Gebruik de burenkaart
 
Uw buren kunnen u helpen om een oogje in het zeil te houden en er voor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk heeft. Dit door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten, 's avonds de gordijnen te sluiten en deze 's ochtends weer te openen. Een tijdschakelaar op de lamp en radio zorgt dat ook 's avond de indruk wordt gewekt dat er iemand in huis is. Hiermee zet u gelegenheidsinbrekers op het verkeerde been.
 
Burenkaart
Download en print de burenkaart en noteer daarop uw vakantiegegevens zodat uw buren weten waar ze u kunnen bereiken in geval van nood. De kaart dient ook als geheugensteuntje voor hoe zij uw woning een bewoonde indruk kunnen geven tijdens uw vakantie.
 
Deze zomer wordt een brede campagne tegen inbraak tijdens vakantie gevoerd op de website van Politiekeurmerk Veilig Wonen.
Vakantiesouvenir kan duur uitvallen
 
Het is zo verleidelijk; een nepwapen, bolletjespistool of BB-gun op vakantie kopen en meenemen als ‘souvenir’. Veel ouders en jongeren beseffen niet dat het bezit van een nepwapen in Nederland verboden is en dat dat een forse boete en zelfs celstraf kan opleveren. Als je met zo'n wapen rondloopt zal de politie ervan uitgaan dat het een echt wapen kan zijn!
 
Niet stoer
Nepvuurwapens hebben een grote aantrekkingskracht op jongens en soms ook op hun vaders. De jeugd vindt het stoer om zo’n wapen te hebben, vooral tegenover leeftijdgenoten. Voor je het weet wordt ermee gedreigd. Bovendien blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat een imitatiewapen vaak een opstapje is naar een scherpschietend wapen.
 
Gevaarlijk
De jongerenwebsite www.vet-nep.nl waarschuwt jonge mensen voor de gevaren van het bij zich hebben van nepvuurwapens èn het gebruik ervan. In een filmpje wordt pijnlijk duidelijk hoe verkeerd het kan aflopen. Op de jongerenwebsite vraaghetdepolitie.nl leest u meer over regels omtrent allerlei soorten wapens, waaronder messen, en de bijbehorende straffen.
 
Bezitter wordt vervolgd
Alle bezitters van een nepwapen worden strafrechtelijk vervolgd. Heel veel overvallen en straatroven worden namelijk gepleegd met nepwapens. Ze zijn dan wel van kunststof en veel lichter, maar als je er een op je gericht krijgt, weet je dat niet.
Uitbreiding preventief fouilleren
 
Sinds 1 juli kan een burgemeester met spoed een veiligheidsrisicogebied aanwijzen waar de politie maximaal twaalf uur preventief mag fouilleren. Een officier van justitie geeft daarvoor het bevel. Het moet dan gaan om een plotselinge gebeurtenis, bijvoorbeeld een stevige vechtpartij bij de uitgang van een uitgaansgelegenheid of een dreigende confrontatie tussen voetbalhooligans in de buurt van een treinstation.
 
De burgemeester en officier mogen het bevel mondeling geven en achteraf schriftelijk bevestigen. Zo kan de overheid slagvaardiger optreden tegen agressie en overlast of juist ongeregeldheden voorkomen.
 
Als agenten iemand arresteren, mogen ze die ook altijd fouilleren aan hun kleding, inclusief tassen en rugzakken, om te zien of er gevaarlijke voorwerpen in zitten. Nu kan dat alleen bij aantoonbaar dreigend gevaar voor leven of veiligheid.
Politieheli tijdens Tilburgse kermis
 
Tijdens de Tilburgse kermis ziet en hoort u af en toe een politiehelikopter vliegen. Dat doet de politie met een goede reden. Op maandag 21 juli maken we beelden van het hele kermisterrein. Deze beelden gebruiken politie en gemeente voor hun werk tijdens de kermis en om bij calamiteiten goed op te kunnen treden.
 
Ongepland
Ook op andere momenten kan de politieheli worden ingezet. Bijvoorbeeld om een verdachte van straatroof op te sporen. Deze vluchten zijn niet ingepland en daardoor ook niet van tevoren aan te kondigen.
 
Piloot
De piloot bepaalt hoe hoog het toestel vliegt, afhankelijk van wat nodig is voor het welslagen van de politie-inzet. Voor het politiewerk mag de piloot afwijken van de wettelijke minimum vlieghoogte. Politiepiloten volgen de best mogelijke training in binnen- en buitenland om in moeilijke en bijzondere omstandigheden veilig te vliegen.
 
Social media
Via de twitteraccounts Politie_Tilburg en DePolitieheli kunt u zien wanneer de heli wordt ingezet
 
Meer nieuws over de Tilburgse Kermis:
www.detilburgsekermis.nl
www.twitter.com/KermisinTilburg
www.facebook.com/tilburgsekermis
Zet uw rijbewijs niet op het internet!
 
De politie ziet de laatste tijd steeds vaker dat mensen hun rijbewijs of identiteitskaart op internet zetten. Bijvoorbeeld een foto van een pasgehaald rijbewijs op facebook of twitter, om aan vrienden te laten zien dat iemand hiervoor geslaagd is. Van dit soort foto’s kunnen criminelen echter makkelijk misbruik maken!
 
Identiteitsfraude
Criminelen kunnen misbruik maken van de persoonsgegevens op het document om hier identiteitsfraude mee te plegen. Met een geboortedatum, woonplaats en burgerservicenummer bestellen criminelen producten en diensten op uw naam. Meestal merkt men dat pas later, als de rekeningen binnenkomen.
 
Toch de dupe geworden?
Toch slachtoffer geworden van identiteitsfraude? Doe dan altijd aangifte bij de politie!
Scan uw eigendommen met een app
 
Registreer uw eigendommen met de gratis app op stopheling.nl. Daarmee tovert u uw smartphone om tot een apparaat met een barcode scanner en kunt u uw bezittingen registreren. Ook kunt u zien of iets wat te koop wordt aangeboden gestolen is. Zo voorkomt u dat u zelf een heler wordt!
 
Wie zijn eigendommen registreert, heeft meer kans ze terug te krijgen. Regelmatig vindt de politie bij inbrekers buit terug, maar kan dan niet achter­halen van wie deze spullen zijn. Als u de serienummers van uw apparatuur zo snel mogelijk na aankoop registreert, en foto’s maakt van uw sieraden, zijn deze na diefstal makkelijker bij u terug te brengen. Ook kunnen we daders makkelijker en langer achter de tralies krijgen. Bijvoorbeeld omdat we meerdere inbraken aan dezelfde dader kunnen koppelen.
Inhoudsopgave
 
» Bescherm uw dieren tegen de hitte
 
» Gebruik de burenkaart
 
» Vakantiesouvenir kan duur uitvallen
 
» Uitbreiding preventief fouilleren
 
» Politieheli tijdens Tilburgse kermis
 
» Zet uw rijbewijs niet op het internet
 
» Scan uw eigendommen met een app
Links
 
   
» Politie.nl
» Kombijdepolitie.nl
» Twitter Politie Tilburg
» Twitter Politie Breda
» Twitter Politie Roosendaal
» Twitter Politie Zeeland  
» Contact      » Profiel Wijzigen      » Doorsturen      » Afmelden        » Aanmelden     
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: newsletter@newslettercollector.com
 

Geertruidenberg.nl

Categories: Police Town Information Local
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019