Bekijk online

21 november 2019
 banner banner
Beschieting straks ook reden voor sluiten woning

Het wetsvoorstel waardoor burgemeesters ook sluitingsbevoegdheid krijgen als op een huis geschoten is of wapens in een woning zijn aangetroffen, is in consultatie gegaan.

Lees meer
Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via LinkedIn
Tegenprestatie bijstand wordt verplicht

Alle gemeenten moeten bijstandsgerechtigden verplichten een studie, stage of werktraject te volgen. De 'invulling' van de tegenprestatie blijft wel een lokale bevoegdheid, schrijft Van Ark.

Lees meer
 
Advertorial
INVORM-b BAG-beheerder
Tijdens de modulair opgebouwde opleiding INVORM-b nemen wij u mee in de wereld van de BAG. U kunt nog inschrijven voor de ndaagse module die gaat over de Lokale wet- en regelgeving en/of de tweedaagse module Kwaliteitsbeheer BAG en ENSIA systematiek.
Meer informatie en inschrijven
 
Amsterdam zet taskforce op digitale veiligheid

Amsterdam heeft een taskforce samengesteld die bewoners, bedrijven, instellingen en infrastructuur beter moet beschermen tegen digitale aanvallen. De stad wordt steeds kwetsbaarder voor cybercrime.

Lees meer
Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via LinkedIn
Draaiboek voor natuurlijke bestrijding eikenprocessierups

In Westerveld liep de afgelopen jaren een proef met natuurlijke bestrijdingsmethodes in de strijd tegen de eikenprocessierups, met succes. De lessen zijn gebundeld in een praktisch draaiboek.

Lees meer
 
Snuffelfietsen meten luchtkwaliteit

In Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein rijden sinds vorige maand snuffelfietsen rond: deze tweewielers zijn voorzien van speciale kastjes met sensoren die de luchtkwaliteit meten.

Lees meer
Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via LinkedIn
Hoofdstad doet oude dieselauto in de ban
Lees meer
 
SCP rekent definitief af met Participatiewet
Lees meer
 
ad

Uitschrijven

<