100 jaar moeflons | Lichtgevende dieren | De kunst van zeesterren fotograferen
NIEUWE ROOTS

NIEUWE ROOTS

De nieuwe Roots van JUNI is uit! Bestel online, je betaalt geen verzendkosten.
Roots
Geboren: 2 visarendkuikens
BESCHUIT MET MUISJES (EN VIS)

Het is genieten voor vogelliefhebbers. Dit jaar kun je namelijk voor het eerst via de webcam van Beleef de lente live meekijken in een visarendnest in de Biesbosch. Twee kuikens zijn er recent geboren...
Foto: Eric van Hul

Roots
In de spotlights
10X LEVENDE LICHTJES

Van de aandoenlijke Hawaïaanse dwerginktvis tot magisch groen oplichtende paddenstoelen en neonblauw zeevonk. Allerlei organismen produceren natuurlijk licht: bioluminescentie genoemd. Roots zet 10 lichtgevende organismen in het zonnetje.
Foto: iStock

Verkoelende wandelgids
TE VOET LANGS HET BLAUWE GOUD

Water is altijd in beweging en dat maakt wandelen langs water zo aantrekkelijk. Er gebeurt altijd iets: een ijsvogel die plotseling een visje grijpt of een libel die over een bosven scheert.

In de Roots-wandelgids De mooiste wandelingen langs WATER (nu al 3e druk) vind je 17 natuurroutes die langs het blauwe goud van Nederland gaan. PLUS: een overzicht van de mooiste natuurzwemwateren van Nederland.

Roots
Roots
100 jaar moeflons op De Hoge Veluwe
HET SCHAAP VAN DE EEUW

In 1921 werden 12 moeflons uitgezet in wat nu De Hoge Veluwe is. Een eeuw later heeft dit nationale park de moeflon uitgeroepen tot dier van het jaar. Roots-redacteur Paul Böhre ging op zoek naar dit wilde schaap.
Foto: Robbert Maas

Roots
Zo doe je dat
ZEESTERREN FOTOGRAFEREN

Zeesterren fotograferen, heb je daar wel eens aan gedacht? Roots-fotoblogger Stijn Smits ging naar Zeeland en legde de schoonheid van deze bijzondere dieren vast.
Foto (uitsnede): Stijn Smits

Roots
Wat een vraag!
OVERLEEFT EEN VIS EEN BLIKSEMINSLAG IN HET WATER?

Bij Roots ontvangen we allerlei leuke natuurvragen. Deze bijvoorbeeld: overleeft een vis een blikseminslag in het water? Heb je ook een prikkelende vraag, laat het ons weten.
Foto: iStock

Roots
Vaderdagcadeau

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu voor jezelf, of als cadeau voor je (schoon)vader, het officiële Tour de France- pakket 2021 voor slechts € 13,95. Dit pakket bestaat uit de 164 pagina’s dikke Officiële Tour de France Gids, vier retrofoto’s, een scheurkalender, een leesboekje met de mooiste Tourverhalen en de procycling Tourquiz 2021.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden