Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 18 juni 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Beslaglegging levert RA waarschuwing op
Een RA die beslag had laten leggen op pensioenuitkeringen van een niet-betalende klant, heeft een waarschuwing opgelegd gekregen van de Accountantskamer. De RA had rekening moeten houden met de psychische problemen waarin de man verkeerde.
Lees verder »
Snel zinspeelt op aanpassingen antimisbruikbepalingen
Staatssecretaris Snel gaat op Prinsjesdag wijzigingen voorstellen in de vennootschaps- en dividendbelasting. Daarmee moet misbruik verder worden ingedamd, mede naar aanleiding van recente uitspraken van het Europese Hof van Justitie in zaken rondom belastingontwijking.
Lees verder »
Advertorial: Gratis whitepaper: No hands accounting als Moneymaker

Handmatige en ingewikkelde processen wil je automatiseren. Dat kan met No hands accounting! In ons whitepaper zie je de tijd die bepaalde activiteiten kosten, de menselijke handelingen die daarbij horen en de tijdsbesparing. Download het hier =>

Advertorial: Frauderisicofactoren in de praktijk

Frauderisicofactoren is de verplichte training voor alle accountants in 2019.

‘De Training is een verademing. Je verveelt je geen moment en alles wordt duidelijk en boeiend gebracht’ werknemer Haven van Amsterdam

Diverse data en locaties in 2019| 13.00-20.30 uur | Pe uren 6 | Prijs leden/ niet-leden € 450
Bekijk de verschillende varianten en meld u aan

Salarisadministratie bijzaak voor accountants
Accountantskantoren geven geen prioriteit aan salarisadministratie, concludeert Exact uit onderzoek onder 700 accountants. De meeste leveren de dienst voor de helft van de klantenkring en de helft ziet geen reden om de omzet uit salarisverwerking te vergroten.
Lees verder »
‘EU-handhavingsrichtlijn leidt tot chaos’
Het vooraf registreren van uitgezonden werknemers en zakenreizigers in een ander EU-land conform de EU-Handhavingsrichtlijn leidt tot een grote administratieve chaos en hoge kosten. Dat concluderen de Algemene Werkgeversvereniging Nederland (AWVN) en KPMG Meijburg & Co Expatriate Services na onderzoek.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe krijgt u meer grip op de interne processen van uw accountantskantoor?

Dagelijks bent u als accountantskantoor in de weer om uw cliënten optimaal bij hun activiteiten te ondersteunen. Met het aanbrengen van de juiste focus in hun processen, hebben ze grip op hun business en kunnen ze nog succesvoller opereren. Maar hoe zit het met de grip op uw eigen kantoor, op uw interne processen? Hoe krijgt u meer controle, rust en rendement? Lees het in de whitepaper.

Lees verder »
IIA-scriptieprijs voor onderzoek naar rol gender
Het Instituut van Internal Auditors (IIA) Nederland heeft dit jaar de Internal Audit Scriptie Award uitgereikt aan Lieke Franken-Pullen (inspecteur Inspectie Rijksfinanciën). Zij heeft met een experiment onder ruim tweehonderd auditors laten zien dat het oordeel van auditors daadwerkelijk beïnvloed wordt door gender.
Lees verder »
Nederland weer Europese innovatieleider
Nederland is in het gezaghebbende European Innovation Scoreboard 2019 (EIS) opnieuw aangemerkt als Europees innovatieleider, meldt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Ons land draagt die titel samen met Zweden, Finland en Denemarken.
Lees verder »
Hoe bepaal je de waarde van synergievoordelen bij een bedrijfsovername?
Bij een bedrijfsovername kan het zijn dat de koper synergievoordelen verwacht te behalen, bijvoorbeeld kostenbesparingen op het gebied van overhead. Ook kan er misschien wel extra omzet gegenereerd worden door de verkoopkanalen van een kopende en aan te kopen onderneming te bundelen.
Lees verder »
Investeerdersplatform CDP roept Shell en Unilever op klimaatmatje
Een groep van 88 grote investeerders (samen goed voor bijna 10.000 miljard dollar aan belegd vermogen) heeft 707 bedrijven benoemd die niet transparant genoeg zijn over hun impact op het klimaat. Daaronder zijn ook Nederlandse bedrijven als Shell en Unilever.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountants en de Wwft: 7 vragen en antwoorden

Accountants zijn volgens de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) verplicht om de identiteit van hun klanten vast te stellen en om ongebruikelijk transacties te melden. Sinds 25 juli 2018 is de wet aangescherpt. Deze wijzigingen hebben gevolgen voor alle financiële ondernemingen. Dus ook voor accountantskantoren. In gesprek met Wiebe van […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Traditionele bank niet geschikt voor starters: Amsterdam Yachts, iets nieuws op het water

‘We verhuren luxe boten met mooie kussens en een buitenkap waar je onder kunt zitten. Die je zelf mag varen. Fantastische catering, eigen wijnglazen en een koelkastje erbij. En daarbij ook nog zaken kunnen doen, dat is toch een perfecte combinatie?’ 

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Praktijkdag controlestandaarden
NBA Opleidingen
25 juni 2019
Webinar Optimalisatie accountancy dashboard
Muis Software
26 juni 2019
Cursus Het UBO-register en privacy-structuren
Fiscaal Vanmorgen
4 juli 2019
VACATURES
Relatiebeheerder
RS Finance
Amsterdam
Senior/ gevorderd assistent accountant voor de samenstelpraktijk
Boon Accountants Belastingadviseurs
Apeldoorn
Junior-Accountant (Controlepraktijk)
De Hooge Waerder
Alkmaar
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN