Nieuwsbrief van 20-4-21 6:30:06
Online bekijken

... goede isolatie

Waarom buitengevelisolatie een goed idee is

In de koude maanden is het extra comfortabel om in een goed geïsoleerde woning te verblijven. Maar ook tijdens warme zomermaanden zorgt een goed geïsoleerde woning voor comfort, omdat de warmte buiten blijft. We zetten de voordelen op een rij zodat u weet waarom buitengevelisolatie een goed idee is.

Een dak met kepers isoleren? Stop met zagen!

Zelf zagen van dakelementen zorgt voor veel afval en kost extra mankracht en kraantijd. Bovendien is het geen makkelijke klus om daken goed luchtdicht te krijgen als het dak een hoek-of kilkeper bevat. Met Unidek PasDak worden de dakelementen vooraf op maat gezaagd zodat de montage eenvoudiger wordt en de elementen bij de verwerking naadloos op elkaar aansluiten.

Nieuwe vuurvaste gevelisolatie

Met een vuurvaste variant op het succesvolle SlimFort gevelisolatiesysteem voegt IsoBouw een nieuwe dimensie toe aan dit innovatieve gevelsysteem. Daar waar verhoogde brandveiligheidseisen worden gesteld, biedt SlimFortXT de hoogst haalbare brandprestatie (brandklasse B). Als bewijs hiervoor zijn meerdere totaalsystemen door Efectis getest.

Slank bouwen met SIPS

Aan de rand van de nieuwe woonwijk Vredeoord in Eindhoven realiseren bewoners samen 11 duurzame, vrijstaande woningen in het groen. De ‘Cabins in the Wood’ hebben een natuurlijke uitstraling zonder opsmuk, zijn energiezuinig en comfortabel. De woningen worden opgezet met het SIP-systeem (Structural Insulated Panel System) van Kingspan TEK.

Vloerisolatie, doe het goed

Je krijgt al subsidie op vloerisolatie wanneer je een isolatiewaarde van Rc=3,5 m²K/W toepast. Milieu Centraal adviseert daarentegen bij vloeren met vloerverwarming om tenminste Rc=5,0 m²K/W toe te passen. Heb je al vloerverwarming of bestaat de kans dat de woning in de toekomst vloerverwarming krijgt? Dan is het nu tijd om te zorgen voor een hogere isolatiewaarde zodat je daar later geen spijt van krijgt.

Nieuwe FOAMGLAS® binnenisolatie met keramische tegels of blauwe hardsteen

FOAMGLAS® onderscheidt zich van andere thermisch isolerende materialen door zijn totale ongevoeligheid voor zowel vocht als waterdamp. Na uitvoerige testen op temperatuur- en vochtbestendigheid biedt FOAMGLAS® nu ook een hoogwaardige oplossing aan waarbij keramische tegels of blauwe hardsteen rechtstreeks op de isolatieplaten worden gekleefd.

NBD E-Magazine: Ruwbouw

Ruwbouw. Het klinkt nogal lomp…
Natuurlijk, op de bouwplaats is het nog vaak “met de poten in de klei” en “van dik hout zaagt men planken”. Maar met het oprukken van prefabricage zijn de maattoleranties steeds kleiner geworden, zodat het ruwe wel een beetje van de ruwbouw af is.
4.919
Leveranciers
26.765
Producten
914.000
Artikelen
Bekijk NBD-Online
Facebook twitter Facebook
Privacy Waarborg
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.