Kennisbanken E-installatie
Online versie
Het verschil tussen TT- en TN-stelsels
In NEN 1010 wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende typen stroomstelsels. Adviseur en opleider Jan van der Meer legt het verschil uit tussen TT- en TN-stelsels. 
Lees verder >
Meterruimten: de ins en outs
Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van de meterruimte? En welke normen spelen bij de meter- en groepenkast vooral een rol?
Lees verder >
PV-installaties aansluiten op de meterkast
Het aansluiten van een pv-installatie op de groepenkast is vaak net wat ingewikkelder dan het op het eerste gezicht lijkt. Marcel Wennekes, global product manager energy distribution solutions bij ABB stipt een aantal punten aan.
Lees verder >
Gelijkstroom: wat zijn de uitdagingen?
Langzaam maar zeker neemt het aantal projecten op gelijkstroom toe in Nederland. En er staan daarnaast steeds meer DC-projecten op de planning. De energieneutrale tunnel van Croonwolter&dros bijvoorbeeld, die momenteel gerealiseerd wordt op de A16 Rotterdam. 
Lees verder >
Aardingsweerstand meten
Aardingsweerstand is onder te verdelen in aardverspreidingsweerstand en aardcircuitweerstand. Deze kennen verschillende meetmethoden. We behandelen ze in dit artikel.
Lees verder >
NEN-normen en de groepenkast
De groepenkast (ook wel installatiekast genoemd) is het hart van de elektrische installatie in gebouwen. 
Lees verder >
Supercondensatoren, redox-flowbatterijen… Innovatie in energieopslag
De opslagcapaciteit voor elektriciteit groeit sterk. Naar verwachting zal tegen 2040 vijftig keer meer energie worden opgeslagen dan vandaag.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright