Gawalo
Best gelezen in april 2021
Online versie

 

PVT-systemen: voor- en nadelen
PVT levert als gecombineerd systeem zowel thermische als elektrische energie. Warmtevraag en elektriciteitsvraag ineen. Dat heeft zo z’n voordelen. En wat nadelen.
Lees verder >
Groene waterstof en aardgas kunnen gelijktijdig door dezelfde leiding 
Waterstof en aardgas kunnen gelijktijdig door dezelfde leiding worden getransporteerd. Op de plaats van bestemming worden beide stoffen op een slimme manier gescheiden.  
Lees verder >
Warmtepomp of zonnepanelen binnenkort verplicht bij renovatie  
Bij nieuwbouw is de verplichting tot de toepassing van hernieuwbare energie – lees zonnepanelen of warmtepomp – er al. Voor renovaties gaat de verplichting hiertoe op 30 juni 2021 in werking.
Lees verder >
Veelgestelde vragen (en antwoorden) over waterleidingen en binnenriolering
Wat zijn veelgestelde vragen over leidingen en binnenriolering? Daarvoor gingen we te rade bij enkele leveranciers. Dit is het overzicht van de vragen die zij het vaakst krijgen voorgelegd van installateurs.
Lees verder >
Nieuwe eisen energieprestatie: Welke regeling is wanneer van toepassing?
EPBD, NTA 8800, BENG, het nieuwe energielabel en nieuwe systeemeisen voor technische bouwsystemen … Op energiegebied is er de afgelopen tijd veel in de wet- en regelgeving veranderd. De veranderingen hangen met elkaar samen, maar vaak zien installateurs door de bomen het bos niet meer. 
Lees verder >
Nieuwe standaard voor woningisolatie voorgesteld
De ontwikkeling van een standaard voor woningisolatie is een afspraak uit het Klimaatakkoord. En half maart 2021 presenteerde de minister deze standaard voor woningisolatie aan de Tweede Kamer. Feitelijk zijn er standaarden voor vier verschillende woningtypes voorgesteld.
Lees verder >
Warm douchen met koudwateraansluiting mogelijk met nieuw type warmtewisselaar
Alleen nog maar een koudwateraansluiting in de badkamer en tóch warm douchewater? Dit is mogelijk met de zogenoemde Meed Energeyser.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright