Kennisbanken E-installatie
Online versie
Is inspectie van de elektrische installatie verplicht?
Op de vraag of de inspectie van de elektrische installatie al dan niet verplicht is, is geen eenduidig antwoord te geven.
Lees verder >
Is infraroodverwarming goedkoop?
Infraroodpanelen staan te boek als goedkoop in aanschaf, maar relatief duur in gebruik. Hoe zit dat precies? 
Lees verder >
Deze lasdop in EX-e-kast is niet toegestaan
Elektrische installaties in situaties met gasontploffingsgevaar moeten aan speciale eisen voldoen. Veel monteurs weten dat niet. Met de beste bedoelingen maken ze er dan een onveilig geheel van.
Lees verder >
NEN 1010: wandcontactdoos bij badkamerwastafel
Veelal wordt in de badkamer bij de wastafel een wandcontactdoos of een scheerwandcontactdoos geplaatst. Wat zijn de eisen die aan de elektrische installatie en het elektrisch materiaal worden gesteld?
Lees verder >
‘De beste meterkast is geen meterkast’
De meterruimte staat ter discussie. Steeds meer stemmen gaan op om het beheerdersgedeelte en bewonersgedeelte uit elkaar te halen. Dit klinkt eenvoudig, maar heeft heel wat voeten in de aarde om te kunnen realiseren. 
Lees verder >
Waterstof zonnepaneel als commercieel product komt in zicht
Onderzoekers van de KU Leuven presenteerden ruim twee jaar geleden een werkend zonnepaneel dat waterstof produceert. Het waterstofpaneel wordt nu op verschillende plekken getest. 
Lees verder >
‘Deel 8 van NEN 1010 wordt belangrijk’
Nieuwe technieken komen in een stroomversnelling door de energietransitie. Dit heeft consequenties voor de installateur en de NEN 1010. 
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright