Kennisbanken E-installatie
Online versie
Meterruimten: de ins en outs
Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van de meterruimte? En welke normen spelen bij de meter- en groepenkast vooral een rol?
Lees verder >
PV-installaties aansluiten op de meterkast
Het aansluiten van een pv-installatie op de groepenkast is vaak net wat ingewikkelder dan het op het eerste gezicht lijkt. 
Lees verder >
Aarding voor elektrische veiligheid
In dit artikel wordt ingegaan op de aarding van elektrotechnische installaties. Waarom is aarding zo belangrijk?
Lees verder >
Thuisaccu’s vergelijken
De thuisbatterij komt over een paar jaar in beeld, als vanaf 2023 het salderen langzaam verdwijnt. Ook starten woningcorporaties en energiebedrijven steeds vaker experimenten met opslag van zonnestroom. Een overzicht van 10 bekende batterijen.
Lees verder >
Nieuwe NEN 1010 stevige uitdaging voor normontwikkelaars
Er is een nieuwe en volledig herziene NEN 1010 op komst, de NEN 1010:2020. “Die is actueler en beter dan de voorgaande versie”, stelt John van Zweden, commissielid van de NEC 64 en verantwoordelijk voor een aantal normen en aanverwante NPR-publicaties.
Lees verder >
Nieuw wereldrecord rendement zonnecellen
Door in een zonnecel twee materialen te combineren, zoals naast het gebruikelijke silicium ook perovskiet, ontstaat een zonnecel met een aanzienlijk hoger rendement. Een wereldrecord is recent gebroken. 
Lees verder >
Aarding: een potentiaalvereffeningsleiding is geen beschermingsleiding
Wie in een installatie aarding aanbrengt, heeft te maken met veel componenten met elk een andere benaming. In de praktijk worden deze nog wel eens door elkaar gehaald. 
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright