Installatie Journaal
Online versie
Waterstofbatterij klaar voor massaproductie
Battolyser Systems, een batterij/waterstof spin-off van de TU Delft, is klaar om zijn gepatenteerde technologie op de markt te brengen voor massaproductie.
Lees verder >
Hoe zuinig is infraroodverwarming?
Met een COP-waarde van 1 zijn infraroodpanelen niet de zuinigste manier om een woning te verwarmen. Zeker niet als je ze vergelijkt met warmtepompen, die een COP-waarde van 3 tot 6 kunnen behalen. Een paar nuances zijn echter wel op zijn plaats.
Lees verder >
Thuisaccu’s: vragen en antwoorden
De thuisaccu kan een interessante markt worden voor installateurs. Zeker wanneer na 2023 de salderingsregeling wordt afgebouwd.
Lees verder >
De elektrische installatie van een split airco 
Moet bij de elektrische aansluiting van een split airco rekening worden gehouden met een aparte eindgroep? En moet de split airco achter een aardlekschakelaar? 
Lees verder >
Wie mogen er aan elektrische installaties werken?
Werken onder spanning is verboden zoals staat beschreven in het Arbobesluit 3.5. Uitzonderingen op deze regel zijn er slechts bij zeer hoge uitzondering. Wie mogen er eigenlijk werken aan een elektrische installatie? 
Lees verder >
NEN 1010:2020: een overzicht
NEN 1010:2020 werd april 2021 gepubliceerd. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van NEN 1010:2015? Onder andere daarover gaat het in dit overzichtsartikel.
Lees verder >
Het basisontwerp van een batterijopslagsysteem
NEN 4288 gaat in op de bedrijfsvoering van batterij-energieopslagsystemen. Maar hoe ziet een basisontwerp van zo’n buurtbatterij eruit?
Lees verder >
(DigiMagazine)
Solar
Veel nieuws onder de zon
De pv markt groeit en zonne-energiesystemen nemen de komende jaren een steeds groter aandeel in de energiemarkt in. In dit gratis Solar Digimagazine leest u over de laatste ontwikkelingen en bijzondere technieken m.b.t. zonne-energie.
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright