Gawalo
Best gelezen in juni 2020
Online versie

 

Is de cv-ketel ‘schoner’ dan de warmtepomp?
Op de duurzaamheid van de elektrische warmtepomp valt volgens tegenstanders nogal wat af te dingen. Ze draaien grotendeels op grijze elektriciteit, is de kritiek. Er wordt zelfs beweerd dat de warmtepomp meer CO2 uitstoot dan een gasketel. Feit of fabel?
Lees verder >
RIVM ontkent rol klimaatsystemen bij verspreiding coronavirus
Klimaatinstallaties hebben geen aantoonbare invloed op het verspreiden van het coronavirus of het voorkomen daarvan, zegt RIVM in een advies aan onder meer Techniek Nederland. Daarom vindt de RIVM aanpassingen aan ventilatiesystemen op basis van de huidige inzichten niet nodig.
Lees verder >
Waterstof vervangt aardgas in oude Lochemse huizen   
Bewoners van een oude wijk in Lochem willen waterstof als alternatief voor aardgas. De animo in de wijk is groot. Een modelwoning is ontworpen om monteurs op te leiden.
Lees verder >
De ombouw van een cv-installatie op aardgas naar waterstof in de praktijk
Om ervaring op te doen met de installatietechnische ombouw van aardgas naar waterstof, gaan 14 woningen van een woningcorporatie over op verwarmen met waterstof. Met cv-ketels van Nefit Bosch en Remeha.
Lees verder >
Corona: maatregelen om besmetting in gebouwen te voorkomen
Scholen en horecagelegenheden openden weer hun deuren; kantoorgebouwen zullen volgen. In slecht geventileerde ruimten is er volgens onderzoekers kans op corona-besmetting via de lucht. Hoe maken we gebouwen veiliger en beperken we de kans op corona-besmetting tot een minimum?
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright