Kennisbanken E-installatie
Online versie
Wel of geen aardlekbeveiliging toepassen?
Moet je nu wel of geen aardlekbeveiliging toepassen? Deze vraag is niet standaard met ja of nee te beantwoorden.
Lees verder >
NEN 1010: wandcontactdoos bij badkamerwastafel
Veelal wordt in de badkamer bij de wastafel een wandcontactdoos of een scheerwandcontactdoos geplaatst. Wat zijn de eisen die aan de elektrische installatie en het elektrisch materiaal worden gesteld?
Lees verder >
Waterstof zonnepaneel als commercieel product komt in zicht
Onderzoekers van de KU Leuven presenteerden ruim twee jaar geleden een werkend zonnepaneel dat waterstof produceert. Het waterstofpaneel wordt nu op verschillende plekken getest. 
Lees verder >
Werkschakelaar voor pv zorgt voor minder ‘gedoe’
Paul van Lümich is een van de geestelijke vaders van de pv-werkschakelaar. Als key accountmanager residentieel bij Eaton kreeg hij geregeld te horen dat de potentiaalvereffening ofwel de aardaansluiting van de pv-installatie bij woningen wel wat gedoe was. 
Lees verder >
Vijf tips voor een veilige meterkast
Vanuit de markt komen regelmatig vragen wat is toegestaan om te installeren in de meterruimte. Daarom heeft NEN vijf basistips opgesteld die als richtlijn kunnen dienen om aan bewoners te communiceren.
Lees verder >
PV-installaties aansluiten op de meterkast
Het aansluiten van een pv-installatie op de groepenkast is vaak net wat ingewikkelder dan het op het eerste gezicht lijkt. Marcel Wennekes, global product manager energy distribution solutions bij ABB stipt een aantal punten aan.
Lees verder >
‘Infrarood is voordeliger dan warmtepomp’
Voor eengezinswoningen is het verwarmen met een infraroodsysteem voordeliger dan met een warmtepomp. Dit meldt Welnu Infraroodverwarming op basis van een Duits onderzoek.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright