Gawalo
Online versie

 

Elektrische combiketel op inductie als 1-op-1 ketelvervanger
Al decennia geleden ontwikkelde Henk Verhagen een verwarmingssysteem op basis van inductie, de zogeheten CVi. Het systeem werkte, maar kon toen onmogelijk concurreren met aardgas. De ijskast in dus. Maar nu heeft de elektrische ketelvervanger van Verhagen weer de aandacht. Ondanks de COP van 1.
Lees verder >
Risico’s van gesloten bodemenergiesystemen zijn zorgelijk  
De toezichthouder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ziet risico’s voor bodem en grondwater bij aanleg van gesloten bodemenergiesystemen. Boorbedrijven houden onvoldoende rekening met de gestelde eisen. “Onze bevindingen zijn zorgelijk.”  
Lees verder >
Voordelen en nadelen van hoge temperatuur warmtepomp
Een hoge temperatuur warmtepomp klinkt op papier ideaal. Het apparaat kan immers temperaturen tot wel 80 graden Celsius maken en direct een cv-ketel vervangen. Maar wat is het elektriciteitsverbruik en het kostenplaatje? Waar ligt de potentie van de hoge temperatuur warmtepomp?
Lees verder >
Gaat regelgeving legionellapreventie in leidingwater op de schop?
Het huidige Legionellapreventiebeleid is gebaseerd op wetenschappelijke aannames uit het begin van deze eeuw. Sindsdien is het wetenschappelijk onderzoek doorgegaan en zijn er nieuwe inzichten ontstaan. Gaat de regelgeving voor legionellapreventie in leidingwater nu op de schop?
Lees verder >
Hoe bepaal ik de juiste ventilatiecapaciteit voor een badkamer?
Goed ventileren is in het hele huis natuurlijk belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Maar hoe bepaal je de juiste ventilatiecapaciteit voor een badkamer?
Lees verder >
“Hybride warmtepompen worden onterecht als tussenoplossing gezien”
“Het is de vraag of de all electric warmtepomp overal de beste oplossing is.” Frank Wiersma, strategisch adviseur bij netbeheerder TenneT, ziet meer in de hybride warmtepomp. En in bestuurbare warmtepompen, die op afstand uit- en ingeschakeld kunnen worden, om congestie in het elektriciteitsnet te voorkomen.
Lees verder >
Wat zijn veel voorkomende fouten bij het installeren van zonnepanelen?
In dit artikel wordt antwoord gegeven op de vraag wat veelvoorkomende fouten zijn, die je als installateur van PV-panelen kunt maken.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright