Gawalo
Best gelezen in november 2019
Online versie

 

Nieuwe subsidieregels voor warmtepompen en zonneboilers in 2020

Er komen nieuwe regels voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) in 2020. Pelletkachels en biomassaketels worden niet langer gesubsidieerd. Voor warmtepompen en zonneboilers is er alleen nog subsidie in bestaande bouw.

Lees verder >
60 miljoen euro extra subsidie voor warmtepompen en zonneboilers 

De opdracht van 25% minder CO2-uitstoot in 2020 zou aanzienlijk dichterbij zijn gekomen, zo blijkt uit een doorrekening van het Planbureau voor de Leefomgeving. Maar er ligt nog een stevige opdracht. Daarom neemt het kabinet extra maatregelen.  

Lees verder >
Cv-ketels gecertificeerd voor waterstof bijmenging 

Kiwa heeft enkele cv-ketels van Remeha gecertificeerd voor bijmenging van maximaal 20% aan waterstof.  

Lees verder >
Temperatuureis warm tapwater in NEN 1006 kan omlaag

De NEN 1006-eis voor warm tapwater van minimaal 55 °C in individuele installaties kan best nog omlaag, zegt onderzoeker Hans van Wolferen. Deze temperatuureis is namelijk vooral functioneel en niet, zoals vaak wordt gedacht, noodzakelijk voor legionellapreventie.

Lees verder >
Warmteafgifte van vloerverwarming berekenen

De gewenste afgifte van de vloerverwarming wordt bepaald door een transmissieberekening zonder verlies door de vloer. Bij de capaciteit van de warmteopwekking, de pomp en het leidingsysteem moeten we een warmteverlies van de vloer naar de kruipruimte of ondergrond in rekening brengen.

Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright