Gawalo
Best gelezen november 2020
Online versie

 

Met infraroodverwarming komen bewoners bedrogen uit
Infraroodverwarming wordt steeds vaker toegepast in aardgasvrije nieuwbouwwoningen. Leveranciers prijzen het systeem aan als energiezuinig en comfortabel. Maar klopt dat wel?
Lees verder >
Minder gasverbruik door radiator-ventilator
Innoveren gaat niet altijd zonder slag of stoot, maar Pieter van der Ploeg van SpeedComfort is een doorzetter. Inmiddels ligt de radiator-ventilator bij de groothandel en bij bouwmarkten als Gamma en Praxis. Momenteel hebben al bijna 30.000 huishoudens de ventilatoren aangeschaft.
Lees verder >
Elektrische verwarming als hoofdverwarming
Of elektrische verwarming geschikt is als hoofdverwarming, is afhankelijk van veel factoren. Ook de soort verwarming die is toegepast, speelt hierbij een rol. In dit artikel zetten we de mogelijkheden op een rij.
Lees verder >
Van EPC naar BENG: wat zijn de nieuwe rekenregels?
Op 1 januari 2021 worden de eisen voor Bijna Energieneutrale gebouwen (BENG) van kracht. Vanaf dat moment is de vertrouwde energieprestatiecoëfficiënt EPC voor berekening van de energieprestatie van woningen verleden tijd. Hoe gaat de nieuwe berekening er dan uitzien?
Lees verder >
Is de warmtepomp de ideale vervanger voor de cv-ketel?
De elektrische warmtepomp wordt het vaakst getipt als de vervanger van de cv-ketel voor aardgasvrij verwarmen. Toch is het een complexer toestel. Wanneer en waarom is de warmtepomp ook echt een goede vervanger van de cv-ketel? Daarover gaat dit overzichtsartikel.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright