De ultieme racer bestaat niet

Het is misschien niet een van de bekendste merken, maar toch wordt de Parlee vaak genoemd als de ultieme racefiets. 'Als je ooit op een Parlee hebt gereden, wil je niets anders meer.' Zulke straffe uitspraken triggeren natuurlijk Léon van Bon's nieuwsgierigheid. Dus toen De Mechanieker uit Amersfoort hem de mogelijkheid bood om er één te testen, kon hij geen nee zeggen.

Met recht voor all roads

Eerst reden we deze Mavic Ksyrium Pro Allroad UST Disc wielen met de bijbehorende Yksion 30 millimeter banden. Die werden vervangen door een setje 38 millimeter Schwalbe G-One. Beide tubeless met een scheutje latex. Die wielen gedroegen zich afgelopen jaar keurig, in tegenstelling tot de berijder. Die kon het niet laten ieder interessant paadje in te slaan, zonder te letten op de ondergrond. Gravel, kasseien, kiezelpaden, een rondje Schoorl inclusief alle boomwortels, alles werd zonder problemen verteerd.

Eddy Merckx opent Euro Cycling XP!

Wielerlegende Eddy Merckx opent de eerste editie van Euro Cycling XP, hét wielerevenement dat plaatsvindt van 20 t/m 22 oktober in MECC Maastricht. De iconische wielrenner begon na zijn wielercarrière met de productie van premium Eddy Merckx racefietsen. Na afloop van de officiële opening, op vrijdag 21 oktober, is de Kannibaal aanwezig op de stand van Eddy Merckx. Ontvang een korting op je tickets met de code FIETS. (foto: Jelle Vermeersch)

FIETS 10: NÚ IN DE WINKEL

  • In dit nummer...
    Bezoeken we Colorado, een van de absolute wieler hotspots van de VS, rekent de fixed gear-renner Brian Megens af met het stoffige imago van deze bijzondere fietstak en test Fiets alvast de Di2-versie voor fietsen met schijfremmen. Wat mag je verwachten?
  • Op zoek naar een persoonlijke touch voor je racer of mountainbike? Of liever een mooie korting ontvangen op een Fiets-abonnement? Bekijk snel de aanbiedingen in onze vernieuwde webshop.

Werken bij Fiets?

Voor Team Fiets zoeken we een contentmaker techniek. Zowel voor het magazine als voor de website en voor andere uitingen weet je de technische kant van de fiets goed uit te leggen. Ben jij gek van fietsen en lijkt het je te gek om met een gedreven team te werken aan een mooi product? Dan hebben wij een mooie vacature voor je!

Kom ook naar WielerPassie festival!

Op 28 en 29 oktober vindt WielerPassie festival plaats in Autotron Rosmalen. Op dit unieke wielerevenement is er voor elke fietsliefhebber wat wils. De internationale veldrit Prolease Grote Prijs van Brabant, een ruime beursvloer met grote fietsmerken, de Team LottoNL-Jumbo fandag, de WielerPassie Fan Ride, een wielercafé, het NK wielerquiz en nog heel veel meer.

Puck Moonen

Puck Moonen is hot. De Brabantse werd onlangs verkozen tot mooiste sportvrouw van Nederland en op Instagram heeft ze meer volgers dan Dumoulin, Mollema, Kruijswijk en Gesink bij elkaar. Allemaal leuk en aardig, maar behalve een mooi meisje is Moonen natuurlijk vooral wielrenster. Hoe is dat zo gekomen en waar gaat dat heen?

Wahoo Kickr Snap 2017

Vorig jaar hadden we deze fietstrainer van Wahoo ook al in een test, de Kickr Snap. Maar dit is de 2017 versie. Die is lichtjes aangepast, tijd om deze smarttrainer nog eens te reviewen.
Volg Fiets Magazine ook op
Fiets Magazine - Facebook Fiets Magazine - Twitter
Copyright ©2017 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden. 
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hier af.
spacer