View this email in your browser

NIEUWSFLASH
MKB Amsterdam

05-03-2019

BRIEF VAN DE VOORZITTER
 

Beste provincie, Amsterdam heeft u nodig!

Open brief aan de lijsttrekkers voor provinciale staten  | 05-03-2019

Beste lijsttrekkers voor provinciale staten,

Op 20 maart zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten. Daarom debatteert u deze weken regelmatig met elkaar, zoals in het ondernemersdebat op 28 februari in Haarlem.

Niet elke Amsterdamse ondernemer loopt direct warm voor de verkiezingen waar u nu zo druk mee bezig bent. Dat is natuurlijk jammer. Want hoewel het provinciehuis soms ver weg lijkt, zijn de beslissingen die daar worden genomen voor Amsterdamse ondernemers erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan mobiliteit en bereikbaarheid en ruimtelijke ordening. Hier speelt de provincie een doorslaggevende rol.

Uw standpunten liggen op deze onderwerpen behoorlijk uiteen. VVD en CDA leggen bijvoorbeeld in de mobiliteit wat meer nadruk op de auto, D66, PvdA, SP en Groen Links meer op fiets en openbaar vervoer. De laatstgenoemde partijen kiezen ook tegen bouwen in het groen aan de randen van de gemeente, waar VVD en CDA juist aarzelingen hebben bij de bouwplannen van de gemeente Amsterdam in Haven-Stad. Er valt dus wat te kiezen, en Amsterdamse ondernemers kunnen met hun stem de ontwikkelingen in onze provincie beïnvloeden.

U wil ik al vast wat meegeven voor als u straks in welke combinatie ook een nieuw programma gaat maken. Leg daarin svp een duidelijk verband tussen mobiliteit en ruimtelijke ordening. Die onderwerpen worden nu nog te veel gescheiden benaderd. We houden de provincie alleen bereikbaar als de wijken die we bouwen goed ontsloten zijn met het openbaar vervoer. En dat kan alleen als we die nieuwe wijken concentreren rond OV knooppunten. Het is onverstandig her en der nieuwe wijken in het groen te bouwen. Want als die alleen maar goed goed per auto te bereiken zijn veroorzaakt dit opstoppingen elders. Bouwen in het groen kan wel verstandig zijn in de buurt van een station. Maar dan uiteraard graag een beetje dicht bebouwd zodat optimaal van deze infrastructuur gebruik kan worden gemaakt.

MKB Amsterdam pleit voor een netwerk van OV knooppunten in de provincie. Die moeten uiteindelijk 20 uur per dag, 7 dagen per week met elkaar verbonden zijn. Alleen zo kan die kok die werkt in de Haarlemmerstraat ’s avonds na zijn werk weer thuis komen in Huizen of Purmerend. Of komt de stagiair uit Amsterdam Oost bij Tata Steel in Velsen. En dat vraagt een afstemming van diverse beleidsterreinen waar de provincie van cruciaal belang voor is. En een nauwe samenwerking tussen de provincie en de gemeenten, inclusief de gemeente Amsterdam. Daar spreken we graag zowel u als onze stadsbestuurders op aan.

Ik wens u allen een goede (rest van de) verkiezingstijd toe en natuurlijk de uitslag die u toekomt!

Met vriendelijke groet,


Bart Drenth

Voorzitter MKB Amsterdam

– Eens met deze brief? Word hier lid van MKB Amsterdam. Wij behartigen jouw belangen in de Stopera en op het Binnenhof.

– Deel deze brief direct op social media: FacebookTwitterLinkedIN!

-Niet eens met deze column? Reageer dan hier.

Nog geen lid? Sluit je nu aan bij MKB Amsterdam!

Inschrijven / Meer informatie
Copyright © 2019 MKB Amsterdam, All rights reserved.
Inschrijving via website MKB Amsterdam.

Adresgegevens MKB-Amsterdam
MKB Amsterdam
Van Heuven Goedhartlaan 7
Amstelveen, 1181 LE
Netherlands

Add us to your address book


Instellingen voor de nieuwsbrief veranderen?
pas je voorkeuren aan of uitschrijven voor deze lijst






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
MKB Amsterdam · Van Heuven Goedhartlaan 7 · Amstelveen, 1181 LE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp