Bekijk en bestel: Gouden Dukaten 2021
Beste meneer / mevrouw Do
Het is weer mei! Dat betekent dat u de nieuwe Gouden Dukaten kunt bestellen. De Gouden Dukaten van 2021 zijn de laatste in de serie waarin we de internationale handelsroutes verkennen aan de hand van de vier windrichtingen. Laat u meevoeren naar het Westen: de Gouden Dukaat komt dit jaar thuis!

Het Plakkaat van 1586
De voorzijde van de Gouden Dukaat 2021 is versierd met de terugkerende acanthusbladeren, schelpen en de letter ‘W’ ter decoratie. Daarnaast ziet u op de voorzijde een Plakkaat. In de Republiek der Nederlanden werden plakkaten (grote vellen papier) op een centrale plaats in de stad opgehangen om nieuwe wetten aan het volk kenbaar te maken. In het Plakkaat van 4 augustus 1586 werd de Gouden Dukaat voor het eerst wettelijk vastgelegd als betaalmiddel. Verder is, net zoals voorgaande jaren, de ridder naar ontwerp van Johan Willem Marmé te bewonderen. De Gouden Dukaten worden geslagen in goud van gecertificeerde leveranciers, die alleen met duurzaam en verantwoord gedolven edelmetaal werken.

De Enkele en Dubbele Gouden Dukaten van 2021 zijn alleen in mei 2021 te bestellen. Wees er dus snel bij en maak uw serie compleet!
Bekijk alle uitgiften
Bekijk en bestel: Enkele Gouden Dukaat 2021
Bekijk en bestel: Dubbele Gouden Dukaat 2021
Privacy  •  Voorwaarden