Bekijk en bestel: zilveren kwartje
Beste meneer / mevrouw Do
Het is dit jaar 80 jaar geleden dat het laatste zilveren kwartje van ons land de muren van ’s Rijks Munt verliet! De munt werd geslagen van 1926 tot 1945. Om bij dit bijzondere numismatische jubileum stil te staan is het originele zilveren kwartje nu verkrijgbaar!   

De eerste zilveren 25 centmunt (kwartje) van Nederland werd in 1817 onder Koning Willem I te Utrecht geslagen. Het laatste zilveren kwartje verliet de dependance in Philadelphia van ’s Rijksmunt in 1945, nu alweer bijna 80 jaar geleden. Als eerbetoon aan de bijzondere muntdenominatie, verschijnt in 2023 het originele zilveren Wilhelmina kwartje in coincard.

Kwartje: 25 cent
Het kwartje is iets oer-Hollands. In Europa heeft behalve Nederland, alleen Denemarken voor een lange periode kwartjes gehad. België en Frankrijk kenden ze ook, maar deelden net als meer van onze buurlanden liever door vijf, zodat er met 20 cent munten kan worden betaald. Dat is ook de reden waarom er binnen de eurodenominaties geen 25 centstukken meer zijn en ook geen bankbiljetten van 25 euro. Hoe dit zo is gekomen, is een raadsel. Het maakt dit laatste zilveren exemplaar wel extra bijzonder.

Het coincard ontwerp is aan de voorzijde geïnspireerd door de munt zelf en toont op de keerzijde de geestelijk vader Johannes Cornelis Wienecke en ’s Rijksmunt gebouw. Ga snel naar onze website en bemachtig deze bijzondere numismatische coincard!
Bekijk en bestel
Bekijk en bestel: zilveren kwartje
Privacy  •  Voorwaarden