Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 16 maart 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Inval FIOD rond zaak van fraude verdachte belastingadviseur
De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft een inval gedaan bij een kantoor in Utrecht in een onderzoek naar een mogelijk frauduleuze belastingadviseur. Die zou miljoenen euro’s aan het zicht van de Belastingdienst hebben onttrokken via vennootschappen op onder meer Guernsey en Cyprus. 
Lees meer
 
 
Naheffing voor uitvaartbaas Henry Keizer
Henry Keizer, de vorig jaar opgestapte VVD-voorzitter, heeft van de Belastingdienst een naheffing gekregen van €12 miljoen. Dat schrijft De Telegraaf. De naheffing zou verband houden met overname van het Haagse crematiebedrijf De Facultatieve.
Lees meer
 
Doe mee aan de Exact Cloud Awards Advertorial

Doe mee aan de Exact Cloud Awards
Moderne ondernemers willen overal en altijd de juiste beslissingen kunnen nemen. Hun accountant regelt het vereiste inzicht. Werk jij bij een kantoor dat net dat stapje extra zet? Dan maak je een kans op een Exact Cloud Award 2018. Meedoen bied voordelen:

• Verbeter je online zichtbaarheid
• Trek nieuwe klanten én medewerkers

Meld je gratis aan: www.cloudaward.nl

 
Verplichte samenstellingsverklaring voor notarissen van de baan
De verplichte samenstellingsverklaring die notarissen moeten inleveren bij de kwartaalcijfers, wordt afgeschaft. Dat zegt het Bureau Financieel Toezicht (BFT), de instantie die toezicht houdt op het notariswezen. Het BFT had de verplichting in september al opgeschort na twee rechterlijke uitspraken die oordeelden dat de plicht onvoldoende wettelijke basis heeft. De samenstellingsverklaring was in notariskringen al […]
Lees meer
 
Fiscale bewaarplicht: 7 punten waar je niet omheen kunt Contentpartner
De fiscale bewaarplicht is een wettelijke verplichting die geldt voor alle ondernemers in Nederland. Dit betekent dat ondernemers verplicht zijn om bijvoorbeeld de basisgegevens van de administratie zeven jaar te bewaren. Zodanig, dat inspecteurs van de Belastingdienst de administratie binnen een redelijke termijn eenvoudig moeten kunnen controleren. 
 
Gratis proefnummer PE-tijdschrift Bedrijfsopvolging Advertorial

– Vier keer per jaar een editie met maximaal 6 nascholingspunten per editie.
– Gratis toegang tot de volledige bibliotheek van verschenen edities.
– Overzicht behaalde toetsen en certificaten in persoonlijk dossier.

Vraag hier een gratis proefnummer aan ==>

 
Besturen vennootschap valt onder beroepsuitoefening accountant
De Accountantskamer heeft opnieuw bevestigt dat de uitoefening van het accountantsvak tuchtrechtelijk breed moet worden opgevat. Ook het besturen van een vennootschap valt daaronder, omdat bij het besturen van een onderneming gebruik wordt gemaakt van de vakbekwaamheid als accountant. Dat blijkt uit een uitspraak van de Accountantskamer waarin een RA werd aangeklaagd om de naleving van […]
Lees meer
 
 
Strategische keuzes zijn helemaal niet moeilijk, uitvoering wel!
Over strategie kun je brede verhalen vertellen. Dan komt al het jargon langs en wanneer u jargon inhuurt weet u van tevoren dat u uren x tarief betaalt die beginnen met 3 cijfers voor de komma. Hoe moeilijk is het nu? Hoe bepaal je de strategie voor een accountantskantoor? Strategische keuzes zijn niet moeilijk, uitvoering […]
Lees meer
 
 
Accountant ook buiten uitoefening beroep onderworpen aan tuchtrecht
Een accountant die directeur was van een BV die woonruimte verschafte aan in de Antwerpse regio werkzame arbeidsmigranten, was ook in die hoedanigheid wel degelijk aanspreekbaar op zijn accountantsberoep.
Lees meer
 
 
Klacht tegen RA over factuur te laat
De Accountantskamer heeft een klacht van een bedrijf tegen een RA niet-ontvankelijk verklaard vanwege overschrijding van de wettelijk vastgelegde driejaarstermijn voor het indienen van zulke klachten. Het bedrijf had onder anderen een conflict met de RA over de rechtmatigheid van een factuur van 502,94 euro inclusief BTW voor door de RA verrichte werkzaamheden.
Lees meer
 
 
Berisping voor PwC: controle schoot tekort bij noodlijdende zorginstelling
Een RA van PwC is door de Accountantskamer berispt voor het ten onrechte afgeven van een goedkeurende verklaring bij de jaarrekening van een later failliet verklaarde zorginstelling. Er is onder meer te weinig controle uitgevoerd om een deugdelijke continuïteitsveronderstelling op te kunnen baseren.
Lees meer
 
 
Berisping BDO-accountant rond afwaardering vernietigd
De berisping die de Accountantskamer oplegde aan accountant Oscar van Agthoven, partner van BDO, is in hoger beroep vernietigd. 
Lees meer
 
AVG, toestemming en grondslagen Contentpartner
Waar zitten de valkuilen voor het verkrijgen van toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens? Hoe bepaalt u wanneer en welke vorm van toestemming u nodig heeft? Daar kijken we in dit blog naar.
 
Om de hoek Contentpartner
Konden we het maar: om de hoek kijken. Dan weet je beter wat je te wachten staat. Finovate is een FinTech-beurs waar je de kans krijgt om om de hoek te kijken. Samen met een aantal vennoten van Nederlandse accountantskantoren was ik op Finovate London. Genoeg inspiratie voor de accountancy!
 
Leasedag Opleiding
Deze leasedag biedt u zowel een integrale basiskennis als update over ‘leasing en huur’. Twee inspirerende sprekers informeren u over verslaggevings- en fiscale aspecten op dit gebied. Deze kennis draagt bij aan een verhoogde kwaliteit van uw verslaggeving en biedt een basis om te signaleren en adviseren over het fenomeen leasen voor middelgrote en grote […]
 
Cursus Ondernemer, ZZP’er en fiscaliteit Opleiding
In de cursus ‘Ondernemer, ZZP’er en fiscaliteit’ geeft Heleen Elbert u uitgebreide praktische handvatten en tips voor het opmaken van de aangifte inkomstenbelasting. Ze gaat met name in op de onderdelen die van belang zijn voor de MKB-praktijk. U leert tijdens deze praktische cursus de fiscale mogelijkheden optimaal te benutten. Het resultaat: u kunt uw […]
 
Junior Assistent/Beginnend Assistent Accountant voor de Samenstelpraktijk Vacature
Werken bij Boon Accountants Belastingadviseurs betekent werken bij een organisatie met een open en informele cultuur, waarin je je snel thuis voelt. Waar je alle ruimte krijgt voor je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Een betrokken werkgever die het belang begrijpt van een goed evenwicht tussen werk en privé en bij wie je profiteert van […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn