Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 5 juli 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Bestuurder Flynth speelde actieve rol in machtsstrijd met commissarissen
Voorzitter van de Raad van Bestuur (RvB) van Flynth Bas Hidding lijkt via een constructie met een dit voorjaar opgerichte stichting wel degelijk actief te hebben meegewerkt aan het inperken van de macht van de Raad van Commissarissen (RvC) bij het accountantskantoor. Flynth liet de afgelopen week in verschillende verklaringen nog weten dat de RvB […]
Lees verder »
AV-special Opleidingen | Gratis online magazine
Accountants zijn echte vakkenners, die ook na een stevige opleiding voortdurend moeten bijblijven. In dit magazine staan we stil bij de laatste ontwikkelingen in permanente educatie. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
5 redenen om servicemanagement te omarmen

Uw cliënt is er klaar voor, u ook?

Servicemanagement omvat alle manieren waarop accountants cliënten kunnen ontzorgen. Zoals vragen snel beantwoorden, aangiften correct indienen en naar de cliënt toegaan bij een afspraak. Ook het aanbieden van selfservice-mogelijkheden is een onderdeel hiervan.

Lees de 5 redenen om servicemanagement te omarmen.

Download gratis »
KENNISPARTNER
Verken je mogelijkheden om fiscale boeten aan te vechten

Iedere accountant en belastingadviseur heeft wel ervaring met cliënten die een fiscale boete aan hun broek kregen. Helaas worden de argumenten om deze boeten aan te vechten in de praktijk vaak onvoldoende benut. En dat is jammer, want hierdoor kunnen boeten mogelijk worden verlaagd of kunnen boetebeschikkingen zelfs  worden vernietigd.

Lees verder »
Hoge Raad spreekt zich twee keer uit over box 3-heffing
De Hoge Raad heeft vrijdag in twee uitspraken opnieuw geoordeeld over de verenigbaarheid van de box 3-heffing met het in artikel 1 Eerste Protocol (EP) bij het EVRM vastgelegde recht van eigendom.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Schrijf je vandaag nog in! Gratis webinar: communicatie, sleutel tot een professioneel kantoor

Wilbert Geijtenbeek, de hoofdredacteur van Accountancy Vanmorgen in gesprek met Roos Timmerman, strategisch adviseur van Accountancy Gemak. Wat is effectief communiceren met je klant? Een verkenning van de trends aangevuld met praktische tips en trucs.
Datum: 6 juli | Tijd: 12.00 – 13.00 uur | Online | NBA 1 bestedingsuur, NOAB en RB op aanvraag
Beperkt aantal plaatsen.

Schrijf je nu in »
KPMG onderzoekt corruptierisico’s Douane in Rotterdamse haven
Criminelen passen hun manier van werken razendsnel en voortdurend aan terwijl de Douane daar nog niet voldoende op ingericht is. Daarom is een versterking en verbreding van de anti-corruptieaanpak van de Douane noodzakelijk en urgent. Dat concludeert de Douane naar aanleiding van de resultaten van het KPMG-onderzoek ‘De beheersing van corruptierisico’s door de Douane in […]
Lees verder »
Opleidingsspecial 2021
Maak van je portfolio een top-POP

PE gaat sinds dit jaar anders. Geen cursussen volgen, inclusief verplichte onderwerpen, totdat je als accountant je verplichte jaarlijkse puntenscore hebt gehaald. Persoonlijke Ontwikkelplannen, POP’s, zijn nu leidend. Iedere accountant is individueel verantwoordelijk voor zijn eigen permanente educatie. Hoe gaan kantoren daarmee om? Mattijs Buitinga en Anja Wansink AA van de Jong & Laan vertellen […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Krijg maximale controle over de workload en inrichting van uw administraties

Als accountant heeft u veel administraties te verwerken. Wanneer u dagelijks bij wilt zijn,  kan dat veel tijd kosten. Ook het periodiek onderhouden van veel administraties kan tijdrovend zijn. 

Lees verder »
Ruime steun voor ‘historisch’ belastingplan tegen belastingontwijking
130 landen steunen het plan van de G7 voor een minimumbelastingtarief van 15 procent voor bedrijven. Dat meldt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), die samen met 139 landen probeert om tot belastingafspraken te komen.
Lees verder »
Personalia | De juni-transfers in de accountancy
Welke transfers binnen de accountancy vielen er in juni te noteren? Na enkele rustige maanden wordt er richting de zomer weer wat meer overgestapt, lijkt het. Accountancy Vanmorgen zette de personaliaberichten op een rij:
Lees verder »
Verruimde schenkingsvrijstelling eigen woning voegt niks toe
De €100.000 belastingvrijstelling (ook bekend als jubelton) die ouders sinds 2017 aan hun kinderen kunnen schenken voor de aankoop van een woning is niet doelmatig, voegt weinig toe en vergroot de vermogensongelijkheid. 
Lees verder »
Zakelijke leaserijder positief over variabele bijtelling
80 procent van de zakelijke leaserijders die nu een vaste bijtelling betaalt, staat positief tegenover een variabele bijtelling. Zo’n 70 procent van de zakelijke leaserijders gaat minder privékilometers rijden bij een overgang naar kilometerafhankelijke variabele bijtelling. Dat blijkt uit een pilot in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en de Mobiliteitsalliantie.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Steunmaatregelen en toch failliet of opgeheven: de cijfers op een rij
NBA Opleidingen overgenomen door Sijthoff Media
OPLEIDINGEN
Webinar: ‘Eenvoudig verzuim beheren voor mkb-bedrijven? Visma Verzuim helpt je hierbij!’
Visma Verzuim
8 juli 2021
Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB (inclusief contactdagen)
Markus Verbeek Praehep
1 september 2021
Kennis-upgrade externe verslaggeving
Fiscount
9 november 2021
VACATURES
Manager bij Coney Accountancy & Analytics (min 32 uur)
Coney
Haarlem of Rotterdam
Senior Assistent Accountant
Schuiteman
Ede
Relatiebeheerder BonsenReuling Doetinchem
BonsenReuling
Doetinchem
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN