Kennisbanken E-installatie
Online versie
‘Betaalbaar maatwerk gaat zonne-energie hip maken’
Zonne-energie heeft enorme potentie, maar krijgt soms een slechte pers door de vele nieuwe zonneparken. Om draagvlak te behouden moet je niet op grote schaal weilanden vol zetten, maar aantrekkelijke oplossingen leveren, zegt professor Wim Sinke.
Lees verder >
Is inspectie van de elektrische installatie verplicht?
Op de vraag of de inspectie van de elektrische installatie al dan niet verplicht is, is geen eenduidig antwoord te geven.
Lees verder >
‘Voorbedrade buis wordt de nieuwe installatiestandaard’
Sinds kort heeft Draka een voorbedrade buis in zijn portfolio. Productmanager Wim de Boer licht toe.
Lees verder >
Zonnepanelen of warmtepomp worden verplicht bij renovatie
Bij nieuwbouw is de verplichting tot de toepassing van hernieuwbare energie – lees zonnepanelen of warmtepomp – er al. Voor renovaties treedt de verplichting hiertoe op 30 juni 2021 in werking.
Lees verder >
Gelijkspanning & openbare verlichting
De toepassing van gelijkspanning in de openbare verlichting (OVL) zorgt ervoor dat er meer vermogen binnen bestaande netten getransporteerd kan worden waardoor parallelle benutting van OVL-netten mogelijk wordt. 
Lees verder >
Meer artikelen
Partnernieuws
Het geheim voor gereedschapsvrij elektrisch verbinden
Installatieruimtes worden steeds kleiner, waardoor gereedschapsvrije installatietoepassingen meer dan welkom zijn. De laatste jaren is de populariteit van verbindingsklemmen met hendelbediening dan ook enorm gestegen. 
Lees verder >
Brand in PV-installaties tijdig opsporen met Artificial Intelligence
Op de dag na Prinsjesdag 2018 opende het RTL Nieuws met een item over branden in PV-installaties. Uit een inventarisatie blijkt dat vlambogen een belangrijke oorzaak zijn van het ontstaan van deze branden. 
Lees verder >
(advertorial)
Gasketelwet
Kennismiddag Impact Gasketelwet
Vanaf 1 april 2022 moeten bedrijven en werknemers gecertificeerd zijn om cv-ketels, gashaarden en geisers te mogen plaatsen, onderhouden of repareren. Hoe kom je met zo weinig mogelijk 'gedoe' aan de nodige certificaten? Daarover gaat deze Kennismiddag van Gawalo.
Overzichtsartikel
Elektrische auto’s: wat zijn aandachtspunten?
De markt voor elektrische voertuigen (EV) groeit snel. Verwacht wordt dat in 2030 zo’n 1,9 miljoen elektrische personenauto’s in gebruik zijn. In dit artikel komt een aantal belangrijke aspecten van de elektrische auto aan bod.
Lees verder >
Whitepaper
Ledverlichting
In deze gratis whitepaper staat beperking van het energiegebruik van ledverlichting centraal. Waar moet rekening mee worden gehouden, wat zijn de mogelijkheden?
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright