Our apologies: this newsletter is in Dutch only. Please contact support@luisterhuis.nl for an update in English!
Kwartaalbetalingen Q1 | Migratie naar CB | Contactpersonen
View this email in your browser
Beste uitgever,

Afgelopen weken zijn er grote stappen gezet bij de integratie van Luisterhuis en CB. Steeds meer uitgevers kunnen hun titels uploaden via CB Online. Ook zijn de cijfers voor het eerste kwartaal bijgewerkt en de betalingen zijn gedaan. In deze nieuwsbrief de actuele stand van zaken. 
 
 

Betalingen eerste kwartaal


Het eerste kwartaal is achter de rug. Wat opvalt zijn de hogere omzetten bij zowel resellers als platforms. In maart waren de omzetten bij resellers gemiddeld 30 procent hoger dan een jaar geleden. Door in te loggen op Luisterhuis vindt u de omzetcijfers.

Gegevens over downloadverkopen zijn realtime beschikbaar. De omzetten bij platforms, waaronder Kobo, zijn niet realtime. Het kan tot ruim 4 weken duren voordat de vorige maand verwerkt is.

Inmiddels zijn de meeste cijfers voor het eerste kwartaal binnen en verwerkt. Nagekomen gegevens, van onder meer Cliffer, Google, Bookbeat en de streaming muziek platforms, worden in het volgende kwartaal verwerkt en afgerekend.

Log in op Luisterhuis voor het actuele overzicht. Daar vindt u ook de self billing facturen. De betalingen zijn inmiddels gedaan. 
 
 

Integratie van Luisterhuis en CB


Sinds 1 januari is Luisterhuis onderdeel van CB. De laatste weken zijn er grote stappen gezet bij de integratie van Luisterhuis en CB Online.

De meeste uitgevers met een aansluiting bij CB zijn inmiddels gemigreerd. Zij kunnen hun luisterboeken uploaden via CB Online. Ook het beheer van titels gaat via CB Online. Het hele proces van aanvraag ISBN, invoer metadata en uploaden audiobestanden kan dus allemaal vanuit CB Online. Uw audioboeken worden sneller verwerkt en u kunt zelf alle gegevens invoeren en corrigeren.

Er is ook een uitgebreide handleiding voor uitgevers die aangesloten zijn bij CB en een pagina met veelgestelde vragen waar informatie is te vinden over audioboeken. 

Voor uitgevers zonder RelatieID bij CB is er niets veranderd. 
 

 

Contactpersonen


Algemene informatie: Philippe Robbers, Sales- & accountmanager CB, +31-345-475817, p.robbers@cb.nl.

Beschikt u over een CB-aansluiting, maar kunt u nog geen audioboeken uploaden via CB Online? Neem contact op met Leonie de Groot (l.de.groot@cb.nl) of met uw accountgroep bij CB.

Uitgevers zonder CB-aansluiting kunnen blijven mailen naar Dirkjan van Ittersum en Huub van de Pol via content@luisterhuis.nl.
 

Laat geen omzet liggen 
Check of uw audioboeken overal verkrijgbaar zijn

 
Luisterhuis voegt regelmatig nieuwe afzetkanalen toe. De audioboeken worden niet automatisch vrijgegeven aan deze kanalen. Daar is actie voor vereist. 

Snel zien of uw audioboeken overal verkrijgbaar zijn? Volg deze stappen:
  1. Log in op www.luisterhuis.nl/uitgever.
  2. Ga naar Channels > Webshops.
  3. Controleer of er titels zijn met de melding Enable remaining titles. Klik erop om titels te activeren.
  4. Ga naar Channels > Platforms.
  5. Controleer ook hier of er titels zijn met de melding Enable remaining titles. Geef ze waar nodig vrij door op de melding te klikken.

 

Vragen, tips of wensen? We horen ze graag! Mail naar publisher@luisterhuis.nl

P.S. Wij willen u vaker via een nieuwsbrief op de hoogte stellen van de ontwikkelingen bij Luisterhuis. Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar een collega of gebruik onderstaande links om u af te melden of uw gegevens aan te passen.
 
Luisterhuis, onderdeel van CB
Digitale distributie van audioboeken
A. Hofmanweg 5a
2031 BH  Haarlem
Nederland
+31-(0)23-7110398

Instellingen aanpassen of afmelden van deze lijst

Copyright © 2020 Luisterhuis - digitale distributie van audioboeken