Our apologies: this newsletter is in Dutch only. Please contact support@luisterhuis.nl for an update in English!
Kwartaalbetalingen | Financial Reports vs Self-billing? | Nieuws voor CB-uitgevers | Resellernieuws | Actuele documentatie
View this email in your browser

In deze nieuwsbrief een aantal updates over de Luisterhuis dienstverlening en CB, waaronder de betalingen over 2020-Q2, self-billing door CB, resellernieuws en nieuwe documentatie.
 

Betalingen tweede kwartaal

Deze week is de afrekening voor 2020-Q2 door Luisterhuis voorbereid en uitbetaald. De self-billing factuur staat als pdf-bestand klaar op de Self-billing pagina van het Luisterhuis-portal. Ook kunt u daar een uitgebreide specificatie downloaden in csv en Excel. Login vergeten? Mail support@luisterhuis.nl.

In deze uitbetalingsronde zijn onder meer verwerkt: alle webwinkeltransacties t/m juni, Kobo (t/m mei 2020), Google Play (t/m april), Bookbeat (t/m mei) en Cliffer (t/m mei). We verwachten de eerste rapportages van de streaming audiodiensten in de loop van augustus verwerkt te hebben. De uitbetaling daarvan vindt dan plaats in oktober (of eerder, als u bent aangesloten bij CB, zie ook hieronder).
 
Veelgestelde vraag

Wat is het verschil tussen Financial reports en Self-billing?

Self-billing facturen zijn de uitbetalingsfacturen (creditfacturen) voor uw boekhouding. In het Luisterhuis-portal kunt u de bijbehorende self-billing specificaties downloaden in Excel en csv. Soms omvat de uitbetaling ook oudere transacties (van eerdere kwartalen), bijvoorbeeld als een rapportage te laat binnenkwam of als er correcties waren op transacties uit eerdere periodes.

De Financial reports geven een actueel overzicht van de opbrengsten per periode waarbij de werkelijke transactiedatum wordt aangehouden. Deze overzichten worden dynamisch bijgewerkt, dus als in mei een opgave ontvangen wordt over maart, dan zijn de bijbehorende gegevens bij Financial reports terug te vinden bij maart. De uitbetaling daarvan kan vanzelfsprekend pas plaatsvinden nadat de opgave ontvangen is. Vanwege de kwartaalbetaling is het betaalmoment in dit voorbeeld dan in juli, en zijn de opbrengsten dus ook terug te vinden in de self billing specificatie van juli.

In elke uitbetalingsronde kunnen nagekomen betalingen en correcties verwerkt zijn uit voorgaande periodes. De gegevens bij Sales en Subscriptions in Financial reports worden dus steeds geactualiseerd, ook over voorgaande periodes. Omdat veel platforms minstens vier weken (en soms veel langer) nodig hebben om hun rapportages te sturen lopen de uitbetalingen daarvan altijd achter. Daarom komen de bedragen van een self billing periode niet altijd overeen met dezelfde periode in financial reports.


Nieuws voor uitgevers die aangesloten zijn bij CB

Bent u aangesloten bij CB en zijn uw titels al gemigreerd naar CB Online? Dan verzorgt CB vanaf augustus de uitbetalingen en self billing facturen. Dat gebeurt op maandelijkse basis, dus u ontvangt uw geld sneller dan voorheen. Ben u nog niet aangesloten bij CB? Dan verandert er voorlopig niets.

Metadata volgens de nieuwe Thema-standaard wordt ook door Luisterhuis ondersteund als u bent aangesloten via CB. Thema bestaat naast NUR en BISAC. Het is een wereldwijde taal- en cultuurneutrale standaard voor onderwerpcategorieën. Meer informatie op de website van Editeur
 

Nieuws over resellers

  • Per 1 mei 2020 heeft webshop Eboekje.com de activiteiten gestaakt. Alle betalingen zijn correct afgehandeld. Het kanaal wordt in het Luisterhuis-portal gedeactiveerd. Meer info op de site van Eboekje.com
     
  • De webshops 123luisterboek.nl en luisterboeken.nl gaan binnenkort samen met Luisterrijk.nl. Sinds 2015 zijn 123luisterboek.nl en Luisterboeken.nl al eigendom van Luisterrijk, en door met één webshop verder te gaan kan het (kleine) team zich beter focussen op aanbod, klantenservice en marketing. Meer info bij Luisterrijk.
     
  • Er hebben de laatste maanden meerdere nieuwe (internationale) afnemers interesse getoond in Nederlandse audioboeken. Het samengaan van Luisterhuis met CB zorgt ervoor dat het Nederlandse audioboek (nog) beter vertegenwoordigd wordt. We hopen in een van de volgende nieuwsbrieven al een nieuwe afnemer te kunnen aankondigen.
 

Actuele documentatie


Bent u voor studio’s op zoek naar actuele aanleverspecificaties of wilt u weten welke metadata belangrijk is voor audioboeken? 

 

Vragen, tips of wensen? We horen ze graag! Mail naar publisher@luisterhuis.nl

P.S. Via deze nieuwsbrief brengen we uitgevers op de hoogte van de ontwikkelingen bij Luisterhuis. Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar een collega of gebruik onderstaande links om u af te melden of uw gegevens aan te passen.
 
Luisterhuis, onderdeel van CB
Digitale distributie van audioboeken
A. Hofmanweg 5a
2031 BH  Haarlem
Nederland
+31-(0)23-7110398

Instellingen aanpassen of afmelden van deze lijst

Copyright © 2020 Luisterhuis - digitale distributie van audioboeken