Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 11 juni

Wat zegt de kleur van je snot over je gezondheid?

Ben je verkouden of is je neus geïrriteerd, dan wordt je neusslijm zo overvloedig dat het langs je neusgaten naar buiten komt. De kleur en de textuur van je snot is een goede barometer om te checken of het gaat over een banale verkoudheid of als je last hebt van een infectie.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Vaccin tegen melanoom op komst

Moderna heeft een vaccin ontwikkeld dat de ontwikkeling van huidkanker zou tegengaan. Het vaccin zal niet dienen om huidkanker te voorkomen, maar als behandeling eens de huidkanker is opgedoken, in combinatie met kankermedicatie.

Lees verder

Gezondheid.be

Welke olie moet je gebruiken om te bakken en te braden?

Sommige oliën verdragen hitte goed, terwijl andere zouden verbranden bij diezelfde temperatuur. Welke olie gebruik je best wanneer, rekening houdende met het rookpunt van de olie?

Lees verder

Gezondheid.be

Chloorallergie: wat zijn de symptomen?

Huiduitslag na het zwemmen? Chloorallergie, vaak verward met chloorgevoeligheid, is een reactie van het immuunsysteem op blootstelling aan chloor. Hoewel echte allergieën zeldzaam zijn, kunnen veel mensen irritaties ervaren door chloor, vooral in zwembaden en drinkwater.

Lees verder

Gezondheid.be

Albinisme bij mensen: types en symptomen

Albinisme is een aangeboren erfelijke aandoening die wordt gekenmerkt door een tekort of afwezigheid van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van de huid, het haar en de ogen. Daarnaast hebben albino's ook vaak last van visuele problemen en sociale stigma's.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE
Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op Gezondheid.be.
Uitschrijven