Deadline-alert: win een boekcontract met onze schrijfwedstrijd | Hoe bouw je een geloofwaardige setting?

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 13 juni 2023Ga naar de TwitterpaginaGa naar de Facebookpagina

Betere schrijver worden? Bestudeer dan deze 5 schrijftechnieken!

Iedereen kent ze wel: schrijftechnieken zoals show, don’t tell, spanning opvoeren en zintuiglijk schrijven. Maar dat zijn niet de enige schrijftechnieken die je je eigen kan maken. Wil je dus een betere schrijver worden? Bestudeer dan deze vijf schrijftechnieken!

Lees verder


Gouden tips van de Queen of Crime Karin Slaughter

Karin Slaughter is auteur van meer dan twintig New York Times-bestsellers, die meer dan 40 miljoen keer zijn verkocht en zijn gepubliceerd in 120 landen. Ook in Nederland zijn haar thrillers razend populair. Schrijven Magazine interviewde haar over haar nieuwe boek en vroeg naar tips voor de aspirant-thrillerschrijver. Je leest het in het komende nummer. 

Extra leuk: kies nu tijdelijk het boek ‘In 10 stappen een bloedstollende thriller schrijven' van Marelle Boersma cadeau bij je abonnement.

Ja, graag


Deadline-alert: win een boekcontract met onze schrijfwedstrijd

Je hebt nog tot 1 juli om mee te doen met de schrijfwedstrijd Cozy & Crime, in samenwerking met de Verhalenfabriek en de Online Schrijfschool! Tijd voor de laatste herschrijfrondes dus, want je maakt kans op een boekcontract met jouw verhaal.

Doe mee!


Ingezonden mededeling

In alle rust schrijven in prachtige omgeving

Schrijven vraagt om goede techniek, rust in je hoofd en vooral veel tijd. Stel dat je al veel technieken beheerst, maar op zoek bent naar rust en tijd? Ga dan mee op schrijfretraite naar het prachtige Monschau. Eigen kamer (en badkamer), compleet verzorgd en een hele week tijd om te schrijven. Sparren met gelijkgestemden en een schrijfcoach in de buurt, als je vastloopt of vragen hebt. Lekker toch?

Meer informatie


Hoe bouw je een geloofwaardige setting?

Wie beeldde zich nooit in rond te lopen in Midden-Aarde aan Frodo’s zijde, of reisde met Odysseus mee naar zijn eigen Ithaka? Verhalen met een sterk decor zijn tijdloos als die ene zomervakantie. De omgeving blijft je bij alsof je er zelf rondliep en in gedachten kan je er terug heen reizen wanneer je maar wilt. Hoe schrijf je zelf zo'n setting?

Lees verder


Ingezonden mededeling

Boekfunding, hét crowdfunding platform voor boeken

Met Boekfunding wordt niet alleen de financiering gerealiseerd voor het publiceren van jouw boek, maar je werkt tegelijkertijd aan je community en boekmarketing. Boekfunding bouwt samen aan jouw crowdfunding campagne. Boekfunding werkt met verschillende uitgeverijen, waardoor jouw boek wordt uitgegeven. 90% van alle crowdfunding campagnes slaagt. Tientallen beginnende -en gevorderde auteurs zijn je voorgegaan.

Ga naar Boekfunding voor de mogelijkheden


Waar heeft je personage spijt van?

Vorige week behandelde redacteur Nadine van de Sande de vraag 'waar zou je personage spijt van krijgen?'. Deze week is het kwaad al geschied, en heeft je personage spijt. Hoe werk je dat uit?

Lees verder


Op Schrijvenonline.org vind je onder andere:

Schrijfcursussen Schrijfactiviteiten Schrijfwedstrijden Forum
Tips Schrijfoefeningen Abonnement nemen Nieuws

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2023. Alle rechten voorbehouden.